27 Οκτωβρίου 2015

Πού πήγαν οι «Αγανακτισμένοι» των παρελάσεων;

Αφηρημένα ...Σχόλια
Οι εκδηλώσεις για την την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώνονται σήμερα με την μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν την στρατιωτική.

Όμως τέτοια μέρα, λίγα χρόνια πριν, το πρωί της 27ης Οκτωβρίου του 2011, "αγανακτισμένοι" πολίτες διέκοπταν τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για να παρελάσουν οι ίδιοι. Αντί για ελληνικές σημαίες, είχαν πανό που έγραφαν ΟΛΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τότε οι καθηγητές διέκοπταν την παρέλαση των μαθητών τους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την παρέλαση των παιδιών τους. Ήταν η περίοδος των "αγανακτισμένων" πολιτών.

Πέρασαν τέσσερα ακριβώς χρόνια από τότε. Τι άλλαξε μέχρι σήμερα; Στην ουσία η πολιτική παραμένει η ίδια, άσχετα με το ποια κυβέρνηση την εφαρμόζει. Το ένα μνημόνιο προστίθεται στο άλλο με τα γνωστά δυσμενή και δυσβάσταχτα για το λαό αποτελέσματα. Όμως οι παρελάσεις σήμερα αναμένεται να γίνουν με απόλυτη τάξη...

Και το ερώτημα οι "αγανακτισμένοι" των παρελάσεων του τότε, που πήγαν;


Αυτοί που τότε, στις 27ης Οκτωβρίου του 2011, βροντοφώναζαν τα συνθήματα:
  • "Κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες' 
  • "Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα" 
  • "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73" 
  • "Εεε, Οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω" κλπ
Τι έγιναν εκείνοι οι "αγανακτισμένοι" συμπολίτες μας;

"Οι τότε Αγανακτισμένοι είναι -κατά πλειοψηφία- τώρα στην εξουσία. Όσοι κρατούσαν τότε σημαίες της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ τώρα κάθονται στα καφενεία και αντιδρούν αμήχανα στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση. Όσοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φουσκώνουν τα στήθη τους από υπερηφάνεια όταν βλέπουν τον Καμμένο να επιδίδεται σε σόου πατριωτικό" αναφέρει σε σημερινό του άρθρο στο protagon.gr ο Τάκης Καραγιάννης.

Πολύ πιθανό να είναι και έτσι. Και οι εθνικές γιορτές λοιπόν, με τη συνειδητή ή όχι συνεισφορά των πολιτών, στην υπηρεσία των κομματικών σκοπιμοτήτων... 

Πηγές: Με στοιχεία από το protagon.gr
Video: You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου