13 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.10.2015

Σύνταξη στα 67 και στο Δημόσιο. Νέο ασφαλιστικό τοπίο και στο Δημόσιο διαμορφώνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, όπως κατατέθηκε χθες στη Βουλή, καθώς προσαρμόζονται και για τους δημοσίους υπαλλήλους όλα όσα ισχύουν ήδη για τους ασφαλισμένους των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, για τα κατώτατα όρια, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την επιβολή αυξημένης ποινής σε όσους αποχωρούν πρόωρα. 

Στις 15.00 ξεκινάει η συζήτηση στις επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο Ξεκινάει στις 15:00, σε κοινή συνεδρίαση των τριών αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η επεξεργασία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την πρώτη δόση, ύψους δύο δισ. ευρώ. 

Στο «μικροσκόπιο» το πόθεν έσχες δύο υπουργών Σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με ζητήματα περιουσιακής κατάστασης δύο υπουργών και δύο πρώην βουλευτών εγείρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και πρόκειται άμεσα να απασχολήσουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Οχι» της Αθήνας σε κοινές περιπολίες. «Προφανώς θέλουμε και επιζητούμε συνεργασία με την Τουρκία σε κάθε επίπεδο για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά, για ευνόητους λόγους, θέμα κοινών περιπολιών στο Αιγαίο δεν υπάρχει». Αυτή είναι η επίσημη θέση της Αθήνας, όπως τη διατυπώνει στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, έναντι της φιλολογίας και φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία προωθούν ατζέντα κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν είναι πρόθεση του επικεφαλής του Eurogroup να χάσει το ΔΝΤ, αντιθέτως, επιθυμεί να το κρατήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Συνάντηση Σόιμπλε με Λαγκαρντ στη Λίμα του Περού. 

Η Εθνική εξετάζει τέσσερις προτάσεις για τη Finansbank. Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με επενδυτές για την πώληση της Finansbank η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Οπως ανακοινώθηκε χθες, «η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι πρόκειται να προβεί σε επαφές με πιθανούς επενδυτές στο πλαίσιο της διερεύνησης εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών για τη Finansbank». Προσφορά έχει καταθέσει η Qatar National Bank, η οποία φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, καθώς και οι τουρκικές τράπεζες Garanti Bank και Fibabanka. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά έχει καταθέσει και ένας κινεζικός όμιλος. 

Κατσέλη στη Handelsblatt: Καμία από τις τραπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση. Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη εκτίμησε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι περιορισμένες. 
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα, δεκατέσσερις χώρες προειδοποιώντας τους πολίτες τους που σχεδιάζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία για τα προβλήματα "αυξανόμενου τρομοκρατικού κινδύνου" στη χωρα. Οι χώρες οι οποίες προχώρησαν σε αυτή την προειδοποίηση είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιράν, Ιρλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Πολωνία.

Fitch: Ευάλωτες οι κυπριακές τράπεζες λόγω των «κόκκινων» δανείων. Ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές μέχρι τα τέλη του έτους και από το μνημόνιο την ερχόμενη άνοιξη, οι δύο βασικές τράπεζές της εξακολουθούν να είναι πολύ ευάλωτες εξαιτίας του σημαντικού ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της συνεχιζόμενης αδυναμίας της κυπριακής οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου