26 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.10.2015

Τουλάχιστον 105 οι νεκροί από τα 7,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν. Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία έγινε αισθητή στο βόρειο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στην Ινδία, συγκλόνισε τη Νότιο Ασία το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 105 και εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να αυξηθεί.
 
Κοτζιάς: Μετρημένη και προσγειωμένη αισιοδοξία για Κυπριακό. Μετρημένη και προσγειωμένη αισιοδοξία ως προς την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, μετά από συνομιλίες που είχε στη Λευκωσία, με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής και παραβίασης κανόνων διεθνούς δικαίου. 

Επιτάχυνση στην εφαρμογή του προγράμματος ζητά ο Β. Ντομπρόφσκις. Κατά τις συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, το οποίο χαρακτήρισε φιλόδοξο και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε λίγο χρόνο. 

Σχέδιο 17 σημείων για το προσφυγικό. Στη χθεσινή μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες υπήρξε συμφωνία για 100.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, οι 50.000 εξ' αυτών στην Ελλάδα, για πιο άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και για αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων. 

Θα υποδεχθεί 50.000 πρόσφυγες η Ελλάδα. Παρά την αρχική του άρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε τελικά χθες στις Βρυξέλλες με τους 11 ηγέτες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στην αποδοχή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα. 

Αργεντινή. Σκληρή μάχη για τον προεδρικό θώκο. Η εκλογή προέδρου στην Αργεντινή θα κριθεί για πρώτη φορά σε δεύτερο γύρο. Ο στηριζόμενος από την απερχόμενη πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ, Ντανιέλ Σκιόλι και ο συντηρητικός Μαουρίτσιο Μάκρι συγκέντρωσαν έκαστος περίπου 35%. 

Πολωνία. Συνασπισμός συντηρητικών με τους λαϊκιστές; Μια κλεισμένη στον εαυτό της Πολωνία οραματίζεται το συντηρητικό κόμμα που αναδεικνύεται και πάλι σε πρώτη δύναμη. Ορισμένοι δεν αποκλείουν κυβέρνηση συνασπισμού με το λαϊκιστικό κίνημα ενός πρώην ροκ σταρ. Η στροφή προς τα δεξιά που είχε προαναγγελθεί συνετελέστηκε. Στο πολωνικό κοινοβούλιο τα δύο αριστερά κόμματα δεν πρόκειται να εκπροσωπηθούν διότι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 5%. 

Σφήνα Σόιμπλε για τον έλεγχο των τραπεζών Οι δανειστές θέλουν να τις πουλήσουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά που έβαλαν για την ανακεφαλαιοποίηση 

Σύγχυση και απραξία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την παροχή νέας παράτασης για τη μη εφαρμογή του μέτρου έως τουλάχιστον την 1η Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει η κυβέρνηση ισοδύναμα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου