23 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.10.2015


(upd) Μαξίμου: Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψαν την Ελληνογαλλική Διακήρυξη που θα διαμορφώσει το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.
Βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι: Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου, η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. «Ηρθα με γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν. Η αλληλεγγύη και η στήριξη δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιτροπή Πόθεν Εσχες: Περαιτέρω έρευνα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη. Ασάφειες και κενά περί την πορεία ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης νυν και πρώην πολιτικών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αλλά και ανεπίσημες πληροφορίες αναφορικά με την δρομολόγηση διαδικασίας περαιτέρω ελέγχου ειδικά των περιπτώσεων Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Μητρόπουλου και Χαϊκάλη από τους ορκωτούς λογιστές, ανακύπτουν μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Εσχες σήμερα το πρωί στο Κοινοβούλιο.

Τριπλό μήνυμα Ολάντ από το βήμα της Βουλής: Πρώτον, ότι τη νύχτα των κρισιμότατων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι οποίες κατέληξαν στη γνωστή συμφωνία-«μνημόνιο 3», είχε πράγματι τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Δεύτερον, πως η Γαλλία έχει τη βούληση να υποστηρίξει σε πολλά επίπεδα την Ελλάδα, στην προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της. Τρίτον, ότι ακριβώς η εφαρμογή των δεσμεύσεων αυτών, όπως έχουν αποτυπωθεί στην τελευταία συμφωνία, είναι απολύτως κρίσιμο να υλοποιηθεί άμεσα. 

Γαλλία: Τουλάχιστον 42 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στη νοτιοδυτική Γαλλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο κοντά στην πόλη Λιμπούρν, ανατολικά του Μπορντώ. Τα δύο οχήματα άρπαξαν φωτιά αμέσως μετά την σύγκρουση, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Το λεωφορείο μετέφερε ομάδα συνταξιούχων που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή. 

Αλεξιάδης: Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Από φέτος οι αλλαγές
«Στόχος να τα κάνουμε πιο δίκαια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Διπλή παρέμβαση στην αυτονομία ΓΓΔΕ. Σαφές μήνυμα των διαθέσεων και προθέσεών της να ελέγξει τους κρίσιμους τομείς άσκησης διοίκησης του κράτους απηύθυνε χθες προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση, δρομολογώντας, μέσω ομόφωνης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, την απομάκρυνση από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, της κ. Αικατερίνης Σαββαΐδου. Νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ θα είναι ο γενικός διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης, Γιάννης Μπάκας. 

Google και Yahoo μπαίνουν στην εποχή των συνεργασιώνΤην περασμένη Τρίτη η Yahoo ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την άλλοτε άσπονδη ανταγωνίστριά της, την Google, στον τομέα της αναζήτησης δεδομένων και των διαφημίσεων στο Ίντερνετ. Η συμφωνία συνεργασίας έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2018. 

Alpha Bank: 228.000 νέοι έφυγαν από την Ελλάδα μεταξύ 2009-2013. Συνολικά 228.000 νέοι μετανάστευσαν από την Ελλάδα μεταξύ του 2009 και του 2013, τάση η οποία συνεχίστηκε και το 2014, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank. Η αδυναμία ευρέσεως εργασίας αλλά και η μείωση των αποδοχών οδηγούν τους επιστήμονες προς αναζήτηση εργασίας σε πιο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα χώρες. 

Παραμένει το χάσμα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- κουαρτέτου για τα κόκκινα δάνειαΓια πολιτική λύση κάνει λόγο ο Γ. Σταθάκης. Την Παρασκευή στη 1 μ.μ. η επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Συναντήσεις και με τους Σκουρλέτη, Βερναρδάκη. 

Πρόταση από ΣΕΒ για τη σύσταση Συμβουλίου Βιομηχανίας. Προοπτικές μιας νέας εκβιομηχάνισης της χώρας βλέπει ο ΣΕΒ και προτείνει τη σύσταση ενός Συμβουλίου Βιομηχανίας παρά το ανασυσταθέν υφυπουργείο Βιομηχανίας, με την ενεργοποίηση των ανθρώπων της παραγωγής και τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου