24 Οκτωβρίου 2015

Το χιούμορ και η καλή διάθεση απαραίτητα συστατικά για τον σωστό εργαζόμενο

Μια σειρά ερευνών που έγινε στις ΗΠΑ και οι οποίες εστίασαν στους λόγους απόλυσης των εργαζομένων διαπίστωσαν ότι στο μεγαλύτερο βαθμό αυτές οφείλονταν στις κακές σχέσεις που είχαν με τους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι μόνο ένα 15% των εργαζομένων απολύεται λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας. Το 75% απολύεται δυστυχώς γιατί οι σχέσεις που διατηρεί με τους συναδέλφους του είναι προβληματικές.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το χιούμορ και η καλή διάθεση είναι τα βασικά συστατικά για μια καλή επαγγελματική σχέση. Αν ο εργαζόμενος τα διαθέτει τότε η επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων του γίνεται ευκολότερη και καλύτερη.

Όπως λένε, αν οι εργαζόμενοι διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε είναι πιο ευέλικτοι και σίγουρα μπορούν να εργαστούν με ομαδικότητα. Το γέλιο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να αποσυμφορήσει τι δύσκολες καταστάσεις στο χώρο εργασίας και την ένταση ενώ, μειώνει το εργασιακό στρες το οποίο δυστυχώς ευθύνεται και για την εμφάνιση πολλών ασθενειών, όπως είναι οι πονοκέφαλοι, οι μυοσκελετικοί πόνοι, η υψηλή πίεση ακόμα και η κατάθλιψη.

Τέλος, επισημαίνουν ότι η καλή διάθεση και το χιούμορ κάνουν τους εργαζόμενους πιο αποδοτικούς και πιο παραγωγικούς γεγονός που θα πρέπει να το κατανοήσουν οι εργοδότες καθώς αυτό αποβαίνει θετικά προς αυτούς.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 24.10.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου