16 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.10.2015

(upd) Συνεχίζεται για 2η ημέρα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Συνεχίζεται την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, για 2η ημέρα, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής, εισήχθη στη Βουλή την Πέμπτη το πρωί.

Ευρωτουρκική συμφωνία για την προσφυγική κρίση. Σε αρχική συμφωνία με την Τουρκία έφτασαν οι 28 ηγέτες τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά από παζάρι ανταλλαγμάτων στην Σύνοδο Κορυφής με σκοπό να μειωθεί η ροή των μεταναστών στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα χθες οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν: να επιταχύνουν την διαδικασία βίζας για το 2016 υπό όρους, δεύτερον περισσότερη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των περίπου 2,2 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία και τρίτον την επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας. 

Εξαγόρασε η Γερμανία την ανάθεση του Μουντιάλ 2006; Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 φέρεται να είχε χρηματίσει τη FIFA για να κερδίσει την ανάθεση. Η FIFA δεν επιθυμεί προς το παρόν να σχολιάσει το θέμα. 

Ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Την ερχόμενη εβδομάδα, και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για τις σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. Η συζήτηση θα γίνει επί τη βάση των προτάσεων της Επιτροπής Σοφών, προκειμένου οι αλλαγές να εφαρμοστούν από το νέο έτος. 

Πρόταση για μείωση σε 4 εκατ. συντάξεις από την Επιτροπή Σοφών. Επανυπολογισμό και μείωση 4 εκατ. συντάξεων, αύξηση εισφορών και νέο φόρο για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού προβλέπει η πρόταση της Επιτροπής Σοφών. 

Χαλάρωση των όρων έναντι βοήθειας στο προσφυγικό; Ανάγκα και θεοί πείθονται, σύμφωνα με την WiWo: λόγω της προσφυγικής κρίσης το Βερολίνο φαίνεται διατεθειμένο να εγκαταλείψει τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο ελληνικό ζήτημα. 

Η ΕΚΤ επιθυμεί χαλάρωση των όρων χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να λάβουν χρήματα (έως και 15 δισ. ευρώ) απαραιτήτως έως τις 15 Νοεμβρίου και όχι μετά την πρώτη αξιολόγηση σχετικά με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, σημειώνει το Wirtschaftswoche, επικαλούμενο πηγές που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση. 

Κριτική στην επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία Η Γερμανίδα καγκελάριος μεταβαίνει την Κυριακή στην Τουρκία έχοντας στην ατζέντα της το προσφυγικό. Ωστόσο, η συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν λίγο πριν τις τουρκικές εκλογές προκαλεί αντιδράσεις στο Βερολίνο. 

Πέντε χώρες της ΕΕ θέλουν να "κλέψουν" Έλληνες εφοπλιστές. "Πέντε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρούν να πείσουν Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεων τους από την Ελλάδα σε αυτές, την ώρα που η ίδια ή Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για αύξηση της φορολογίας της ποντοπόρου στην Ελλάδα" αναφέρει το capital.gr. 

Συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Ομόνοια κατά του πολυνομοσχεδίου. Συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα, Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (6:30) θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. 

Αποτεφρωτήρια νεκρών στην Ελλάδα. Στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που είναι απαραίτητο για την ίδρυση αποτεφρωτηρίων νεκρών στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το μοναδικό «εμπόδιο» στη νομοθεσία είναι ότι δικαίωμα ίδρυσης αποτεφρωτηρίου νεκρών εξακολουθούν να έχουν μόνο οι δήμοι. 

Έτσι θα νομιμοποιηθούν οι "μαύρες" καταθέσεις ενόψει περιουσιολογίου. Με τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το χρόνο απόκτησής του θα μπορεί να νομιμοποιηθεί εισόδημα το οποίο δεν έχει δηλωθεί από τους φορολογούμενους. Σε αυτή τη λύση, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, καταλήγει το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με την επικείμενη ρύθμιση οικειοθελούς φορολογικής συμμόρφωσης που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ενόψει της δημιουργίας του περιουσιολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου