22 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.10.2015

Ολάντ στην «Κ»: Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και «να αγκυροβολήσει μόνιμα στη Ζώνη του Ευρώ» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη. «Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ για την ελληνογαλλική διακήρυξη συνεργασίας
Θα τον συνοδεύσουν σμήνος Μιράζ 2005 από τη στιγμή που θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο - Ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας η διήμερη επίσκεψη του Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας - Μεταξύ των προσώπων της συνοδείας και γάλλοι επενδυτές. 

Αποπομπή Σαββαϊδου φέρεται να αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να ενεργούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες και θα τηρηθούν», ανέφερε εξερχόμενη του υπουργικού συμβουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαϊδου. 

Σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων οι τράπεζες. Συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές έχουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης. Στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμούν ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από το stress test θα είναι μικρότερες από 20 δισ. ευρώ. 

Δωροεπιταγές και εβδομαδιαίος τόκος για την επιστροφή καταθέσεων. Εκστρατεία για την επιστροφή καταθέσεων με ισχυρά κίνητρα για τους καταθέτες, ετοιμάζουν οι τράπεζες. Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση θα λειτουργήσει θετικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν θα ενισχύσει αυτομάτως την ρευστότητα. Μόλις στο 8,4% του ΑΕΠ η ακαθάριστη εθνική αποταμίευση. 

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση ήταν «κυνική». «Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα, από τη μία οι Ελληνες να απορρίπτουν ένα κείμενο, με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, και έναν μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ’ αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι πραγματικό κατόρθωμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν. 

Δυναμικό «Οχι» γονέων στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Οχι στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», είπαν οι γονείς εκατοντάδων μαθητών που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Λεοντείου Σχολής Πατησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου