20 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.10.2015

(upd) Κατρούγκαλος: Τέλος στις επικουρικέςΤο τέλος των επικουρικών συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ψηφιστεί εντός του Νοέμβριου προανήγγειλε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι εισήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να λαμβάνει διπλή σύνταξη.
Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος, η μία σύνταξη θα είναι η εθνική ή βασική, ίδια για όλους τους πολίτες, ύψους περί τα 390 ευρώ, που δεν θα συνδέεται με τις εισφορές αλλά θα χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ η δεύτερη σύνταξη θα συνδέεται με τις εισφορές με τον ασφαλισμένο να παίρνει εξτρά ποσό ανάλογα με τα χρόνια εργασίας του και τις εισφορές του.

Κλιμακωτός ΦΠΑ η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση. Την επιβολή τριών διαφορετικών καθεστώτων ΦΠΑ, αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ (0%). Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%. Τέλος στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%. 

Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης άρχισε σήμερα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. 

«Mέχρι και 80 δισ. οι ζημιές στην VW». Κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει την VW το σκάνδαλο παραποιημένων ρύπων. Ο γερμανός συγκοινωνιολόγος Στέφαν Ράμλερ κάνει λόγο σε συνέντευξή του για ζημιές που ενδέχεται να φθάσουν και τα 80 δισ. ευρώ. 

33 «αγκάθια» απομένουν για τη δόση των δύο δισ. Μόλις 16 από τα 49 προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, ενώ σήμερα φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας για να αξιολογήσουν την πορεία εφαρμογής του μνημονίου. 

Αντίστροφη μέτρηση για το Ασφαλιστικό. Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του Ασφαλιστικού, που 
είναι κεντρικός άξονας του Μνημονίου και της υλοποίησης των προαπαιτουμένων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο. Έντονες αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες που θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένες εισφορές. 

Reuters: Κάτω από 20 δισ. το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Κάτω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι ο λογαριασμός της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως δήλωσαν δυο ανώτερες τραπεζικές πηγές στο πρακτορείο Reuters. 

Αύριο το νομικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Σήμερα υπό τον πρωθυπουργό κοινή σύσκεψη για τις τράπεζες του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής. 

Βιβλίο εσόδων - εξόδων για αγρότες. Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όλους τους αγρότες που έχουν τζίρο πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως (τώρα η τήρηση βιβλίων είναι υποχρεωτική για τζίρο 15.000 ευρώ ετησίως) σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προς τους δανειστές. 


Πορτογαλία: Δεν προκύπτει ούτε αριστερή κυβέρνησηΔυο εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, οι προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας δεν φαίνεται να τελεσφορούν. Θα οδηγηθεί η χώρα ξανά στις κάλπες; 

Διάλογος θρησκειών και πολιτισμών στην Αθήνα. Τη διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» φιλοξενεί από χθες η Αθήνα. Τη δημιουργία ενός διεθνούς παρατηρητηρίου με έδρα στην Αθήνα, μέσω του οποίου θα καταγράφονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της μνήμης στη Μέση Ανατολή, φιλοδοξεί να προωθήσει ο κ. Ν. Κοτζιάς.

Ανάλογα με την απόσταση το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών. Τη λεγόμενη ζωνική χρέωση, δηλαδή την τιμολόγηση του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών όχι με το ενιαίο εισιτήριο των 70 λεπτών όπως ισχύει σήμερα, αλλά αναλογικά και με βάση την απόσταση που διανύει ο επιβάτης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φέρνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 


Στον εισαγγελέα η Σαββαϊδου για το κακούργημα της απιστίας. Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένεται να λάβει προσθεσμία, για την υπόθεση που έχει κληθεί, ενώ εμμένει στην άρνησή της να παραιτηθεί, παρά τις κυβερνητικές πιέσεις.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου