14 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.10.2015

(upd) Ενταση στη Βουλή για ενδεχόμενη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ. Ενταση και εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προκάλεσε στη Βουλή, το ζήτημα της προοπτικής να μην δοθεί παράταση, πέραν της 31/12/2015 και για έναν χρόνο, στην δυνατότητα συνέχισης των φορολογικών ελέγχων επί της λίστας Λαγκάρντ. «Πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία παραγραφή», σημείωσε με έμφαση ο κ. Αλεξιάδης.
 
Εμπλοκή στην αποφυλάκιση Σταμάτη λόγω έλλειψης χρημάτων για την εγγύηση. Εμπλοκή εμφανίζεται να υπάρχει στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, που είχει αποφασίσει το δικαστήριο αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς η ίδια και ο συνήγορός της ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα 50 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβληθούν ως χρηματική εγγύηση, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για χορήγηση δίμηνης τουλάχιστον προθεσμίας για να βρεθούν και να καταβληθούν τα χρήματα.

Γιουνκέρ καλεί Αθήνα να επανεξετάσει το ζήτημα των κοινών περιπολιών με Τουρκία. Την πάγια θέση της Κομισιόν σχετικά με την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας επανέλαβε προς την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος κάλεσε τη χώρα μας να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με τη δημιουργία κοινών ελληνοτουρκικών ομάδων. 

Τρίωρο γεύμα Ιερώνυμου - Τσίπρα. Συνέφαγαν σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το γεύμα ήταν τρίωρο και επιβεβαίωσε την θερμή και λειτουργική σχέση που έχουν οι δύο άνδρες από το 2011. 

Ιερά Σύνοδος: Για φιλανθρωπικούς λόγους η εξαίρεση από τα capital controls. Το φιλανθρωπικό έργο επικαλείται η Ιερά Σύνοδος ως τον λόγο για τον οποίο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Μητροπόλεις της χώρας εξαιρέθηκαν από τα capital controls με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. 

Χοκστάιν: Να εκμεταλλευθεί η Ελλάδα το παράθυρο ευκαιρίας στην ενέργεια. Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να λάβει γρήγορα τις κρίσιμες αποφάσεις για να ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες με τον αγωγό ΤΑΡ και να συμμετάσχει η Ελλάδα στο περιφερειακό ενεργειακό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» τονίζει στην συνέντευξή του στο «Βήμα» ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια, Άμος Χοκστάιν. 

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μαξίμου. Η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας καθώς και αυτή των συστημικών τραπεζών είναι το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιείται το πρωΐ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου , υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι - ο θάνατος της μητέρας του - υποχρέωσαν τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, να αναβάλλει αιφνιδίως την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αθήνα.

Aνωθεν παρεμβάσεις σταματούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Προ ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να αναβάλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στα Περιβολάκια Ραφήνας. Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου προειδοποίησε τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να σταματήσουν άμεσα όλες τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική! 

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2015 προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης Την έναρξη σεισάχθειας στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Νέες αντιδράσεις για ΦΠΑ στα ιδιωτικά. Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απευθύνουν 85.000 γονείς παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία, ζητώντας του να προχωρήσει στην κατάργηση του ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Ν. Καραμούζης: Η ελληνική οικονομία απώλεσε καταθέσεις €116 δισ. από το 2009. - Η χώρα απώλεσε € 43,4δις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ οι σωρευτικές απώλειες από την έναρξη της κρίσης το 2009 ξεπερνούν τα € 116δις, ή το 65,2% του σημερινού ΑΕΠ, που αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτιά. 


Αύριο το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό. Νέο κύκλο περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και μεγέθυνση των ελλειμμάτων στα Ταμεία «κρύβει» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα, που συζητείται στη Βουλή, εν αναμονή των μεγαλύτερων περικοπών που αναμένεται να ανακοινωθούν μαζί με το σχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, στα μέσα Νοεμβρίου. 

Μέχρι τέλος του έτους «πέφτουν» οι υπογραφές με Fraport. Η σύμβαση παραχώρησης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αναμένεται να υπογραφεί με τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου