19 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.10.2015

(upd) Ισόβια στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣΣε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρις κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το Τριμελες Εφετειο Κακουργημάτων τον Γιάννη Σμπώκο, για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επι υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης εξοπλισμων, Αντώνη Καντά και τον Νικο Λεονταρίτη, στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμων, το δικαστηριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντιστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρεινους μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετα την πράξη.

Τσίπρας-Βαρθολομαίος: «Ο μόνος δρόμος για την γεφύρωση διαφορών είναι ο δρόμος του διαλόγου». Την πίστη τους στον διάλογο ως τον μόνο δρόμο για τη γεφύρωση των διαφορών, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διαλογική συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν είναι «στρατόπεδο συγκέντρωσης». «Δε μπορούμε να αποδεχθούμε μια συμφωνία που θα βασίζεται στην αρχή: "Δώστε μας χρήματα και θα παραμείνουν στην Τουρκία". Η Τουρκία δεν είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber TV, μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. 

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΔΙΕ στον ΟΠΑΠ. Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο 20 ετών στον ΟΠΑΠ. Θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Αγώνας για να κλείσουν 49 μέτρα και 2 δισ. ευρώ. Καθ' οδόν βρίσκονται μέτρα και επικεφαλής των θεσμών, με την εβδομάδα αυτή να κρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ ευρώ και να θέτει τις βάσεις για τον πρώτο έλεγχο των δανειστών επί του νέου προγράμματος. Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι μέχρι την Τετάρτη θα εκδοθούν πολλές εγκύκλιοι και αποφάσεις, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα καλύπτουν και τα 49 μέτρα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. 

Ραντεβού με τον ΕΝΦΙΑ για 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες για μία ακόμη φορά θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Η 1η δόση θα πρέπει να πληρωθεί ως τις 30 Οκτωβρίου - Καμία έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση. 

Τι αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι αγρότες. Με δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους οι αγρότες χθες σε σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων κλπ μετά από πρόσκληση της "Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων". 

Ενισχυμένη η λαϊκιστική, εθνικιστική Δεξιά στις εκλογές στην Ελβετία. Η λαϊκιστική, εθνικιστική δεξιά παράταξη της Ελβετίας (SVP/UDC) βγαίνει ενισχυμένη από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο των εδρών του Εθνικού Συμβουλίου (κάτω σώματος του ομοσπονδιακού ελβετικού κοινοβουλίου), σύμφωνα με πρόβλεψη του πρακτορείου ats.

Σκουρλέτης: Το πόρισμα για το ασφαλιστικό δεν δεσμεύσει την κυβέρνηση. Δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, καθώς είναι συμβουλευτικός ο ρόλος της είπε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. 

Σε «λευκό χαρτί» σχεδιάζεται το νέο Ασφαλιστικό Ανατροπές παντού: αυξήσεις ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων, ενιαίες εισφορές και νέος φόρος για τη στήριξη του συστήματος. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που τοποθετείται εντός του μηνός Νοεμβρίου.


Γερμανία. «Μπίζνες» με τους πρόσφυγες Δήμοι και κοινότητες στη Γερμανία καταφεύγουν συχνά στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να διαχειριστούν τη συνεχή ροή των προσφύγων. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με κριτήριο το κέρδος. 

Ο γάλλος κηδεμόνας. Την αναθέρμανση της Ελληνογαλλικής Συμμαχίας προσδοκά η κυβέρνηση με την επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα στις 22 και 23 Οκτωβρίου σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει πολλά στη στήριξη του γάλλου προέδρου για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχουν δημιουργήσει η οικονομική και η προσφυγική κρίση. 

Σε χαμηλό εξαετίας η κινεζική ανάπτυξη. Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7% κινήθηκε ο κινεζικός ρυθμός ανάπτυξης, που περιορίστηκε στο τρίτο τρίμηνο του έτους στο 6,9%. Ο ετήσιος στόχος του 7% φαντάζει αβέβαιος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου