28 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.10.2015

Με παρελάσεις ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. 

Ισοδύναμα απελπισίας εξετάζει η κυβέρνηση. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων τουλάχιστον, είναι ένα από τα ισοδύναμα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμόσει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Κύπρος: Για πρώτη φορά έλληνας υπουργός στους εορτασμούς του «Όχι». Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Λευκωσία, καθώς σε αυτόν ήταν παρών για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρακολούθησαν από την εξέδρα στο κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας την παρέλαση.

Αναστέλλουν προσωρινά την απεργία οι φαρμακοποιοί. Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Στο Top 10 του κόσμου το μετρό. Στα δέκα καλύτερα μετρό του κόσμου κατέταξε το μετρό της Αθήνας ο αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός Frommer’s, λόγω της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων και σύγχρονων έργων τέχνης σε πολλούς του σταθμούς.

Φράχτη υψώνει και η Αυστρία στα σύνορά της με τη Σλοβενία - αντίδραση από Βερολίνο. Η Αυστρία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία, επίσης κράτος μέλος της ΕΕ, προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. «Στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων», εξήγησε η Μικλ Λάιτνερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Oe1.

Η Microsoft προτίμησε τη Ρουμανία. Η Microsoft ματαίωσε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και αποφάσισε να υλοποιήσει τελικά το σχέδιό της για κέντρο υποστήριξης των προϊόντων της στη Ρουμανία.. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Και τέταρτος νεκρός από τις πλημμύρες στην Αττική. Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες της περασμένης Πέμπτης στην Αττική, αφού σήμερα το απόγευμα βρέθηκε νεκρός στο ρέμα του Μενιδίου, ένας άντρας αγνώστων έως πριν από λίγο στοιχείων. 

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης, μετά την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας σε δύο τηλεοπτικά κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, τέσσερις ημέρες πριν από τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου