2 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.10.2015

EuroWorking Group: Κλείδωσε η λίστα με τα προαπαιτούμενα. Κλείδωσε σήμερα, Παρασκευή, στο EuroWorking Group -και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας- η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαίος αξιωματούχος. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης.

ΝΔ: Υποψήφιοι. Μετά τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη που κατέθεσε χθες, σήμερα οι άλλοι δύο διεκδικητές, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, εισήλθαν και τυπικά στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η σχετική λίστα υπογραφών κατατέθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Από την πλευρά του, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τις 50 υπόγραφες επτά λεπτά μετά το πέρας της προθεσμίας και εξετάζεται αν θα γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητά του. 

Απέρριψε την υποψηφιότητα Αδ. Γεωργιάδη η ΚΕΦΕ. Απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως αναφέρει, διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα ο φάκελος υποψηφιότητας. 

Ανοίγουν τα μεταλλεία της Χαλκιδικής με απόφαση του ΣτΕ. Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξαν τα μεταλλεία της Χαλκιδικής καθώς το τμήμα Αναστολών του Δικαστηρίου διέταξε την άρση της απόφασης που είχε λάβει πριν από τις εκλογές ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης. 

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Φάιμαν για τους πρόσφυγες Τηλεδιάσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, θα έχει το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ερχεται ο ΕΝΦΙΑ ως τις 20 ΟκτωβρίουΜέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενώ με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος για το φόρο (π.χ. σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, σε άτομα με χαμηλό εισόδημα κλπ.).

Το «κώλυμα» της δικαστικού στην υπόθεση της ηρωίνης εξετάζει ο Αρειος Πάγος. Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», δήλωσε «κώλυμα» λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης (6 Οκτωβρίου 2015)», αφήνοντας υπόνοιες ως προς τη βασιμότητα του κωλύματός που επικαλείται η πρόεδρος. 

VW: 9.119 οχήματα με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ελλάδα. Aπό τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. 

Μοχλός πίεσης το bail in για τα μέτρα. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group και να αποφασίσει για τη λίστα των προαπαιτούμενων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να απελευθερωθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ., ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο μοχλός πίεσης που έχουν στα χέρια τους οι εταίροι για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις άμεσα στη χώρα είναι μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Oυρές για τα φτηνά εισιτήρια στα θέατρα. Το Θέατρο Τέχνηςείχε ανακοινώσει ότι στις 30/9, από 5-10 μ.μ., όσοι ήθελαν θα μπορούσαν να προμηθευτούν 2 εισιτήρια για κάθε παράσταση της σεζόν, για όποια ημερομηνία επέλεγαν, έναντι της τιμής των 3 ευρώ ανά εισιτήριο.Αυτό που έγινε δεν το περίμεναν ούτε όσοι είχαν την ιδέα. Την Τετάρτη εξυπηρετήθηκαν 3.500 θεατές στις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου