6 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.10.2015

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων Με τις ομιλίες υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών όλων των κομμάτων συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η τριήμερη διαδικασία άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Αλλα 4,35 δισ. από φόρους και συντάξεις. Αύξηση φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατάργηση ή αντικατάσταση φοροαπαλλαγών, ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα και νέους συντελεστές φορολόγησης για τους αγρότες ενσωματώνει, μεταξύ άλλων μέτρων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 

Στη Λέσβο μεταβαίνουν Τσίπρας - Φάινμαν. Στη Λέσβο θα μεταβούν σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν και ο Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο τους θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων, ενώ θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στην διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Γαλλικά ΜΜΕ για Air France: Αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας το ξεγύμνωμα των διευθυντών. Εχθές Δευτέρα διευθυντικά στελέχη της Air France αναγκάστηκαν να το «σκάσουν», όταν οργισμένοι οι εργαζόμενοι που κρατούσαν πανό και σημαίες όρμησαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο συνάντηση για τα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας. 

Γιγαντιαία επιχείρηση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Frontex. Θα διαθέσει περίπου 600 συνοριοφύλακες στη χώρα μας. 370 εμπειρογνώμονες αναζητεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Αγώνας δρόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Ελλάδα δίνει μάχη με τον χρόνο για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, σημειώνει σε ανάλυσή του ο Hugo Dixon σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή. Τα νέα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να δοθούν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και αλλάζουν οι κανόνες της Ευρωζώνης για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Στόχος είναι να αποφευχθεί το «κούρεμα» των ανασφάλιστων καταθετών. 

Ιστορική συμφωνία των ΗΠΑ με 11 κράτη Β. Αμερικής και Ασίας. Oι ΗΠΑ μαζί με 11 ακόμη χώρες του Ειρηνικού κατέληξαν στη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει συναφθεί στην ιστορία, ενσωματώνοντας κοινά κριτήρια και κανόνες από τη μεταποίηση και τα αγροτικά προϊόντα μέχρι τα πνευματικά δικαιώματα. Η Συμφωνία του Ειρηνικού (TPP, Trans-Pacific Partnership) αίρει εμπόδια στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ χωρών που εκπροσωπούν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές αναγνωρίζουν πως είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Μπαράκ Ομπάμα. Δημιουργείται ένα νέο κλαμπ χωρών του Ειρηνικού που μπορούν να αντισταθμίσουν την επιρροή της Κίνας. 
 
Οκτώ εκατ. οχήματα της VW με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ε.Ε. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen παραδέχθηκε ότι το λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων είχε τοποθετηθεί σε 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκάλυψε χθες Δευτέρα η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη μια επιστολή που έστειλε ο όμιλος σε μέλη του κοινοβουλίου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου