4 Οκτωβρίου 2015

Ανέκδοτο: Η απλή λύση της γιαγιάς!

Ένας χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του και αναγκάζεται να το πάει για επισκευή στο συνεργείο της περιοχής. Όμως επειδή η επισκευή δεν μπορεί να γίνει την ίδια μέρα, είναι αναγκασμένος να γυρίσει στο σπίτι με τα πόδια. Έχει όμως πρόβλημα στο πώς θα κουβαλήσει τα πράγματα που αγόρασε, δηλαδή: 5 κιλά μπογιά, 1 άδειο κουβά, 2 κότες και μια χήνα. 
Ενώ προβληματίζεται τον πλησιάζει μια γριούλα, που φαίνεται πως έχει χαθεί...
- "Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς θα πάω στον κάτω μαχαλά;" τον ρωτάει.
- "Βέβαια, το αγρόκτημά μου εκεί κοντά είναι, ελάτε μαζί μου. Το πρόβλημά μου όμως είναι πώς θα κουβαλήσω τα ψώνια μου" λέει ο χωρικός...
- Είναι απλό, λέει η γριούλα. Βάλτε την μπογιά στον άδειο κουβά, κρατήστε τον με το ένα χέρι, κρατήστε με το άλλο την χήνα και βάλτε από μια κότα σε κάθε μασχάλη!

Ο χωρικός εντυπωσιάστηκε με την ιδέα, την ευχαρίστησε και συνέχισαν μαζί. 
Κάποια στιγμή, ο χωρικός πρότεινε να κόψουν δρόμο. Οπότε η γριούλα του λέει:
- "Αα! Από 'κει είναι ερημιά. Ποιος μου λέει ότι στο δρόμο δε θα με στριμώξετε κι αφού μου σηκώσετε το φουστάνι δε θα μου κάνετε ένας Θεός ξέρει...τι;; "
Ο χωρικός, έκπληκτος και χωρίς να θέλει να την προσβάλλει, της απαντάει:
"Θεέ και κύριε, πώς θα μπορούσα να κάνω τέτοιο πράγμα, αφού μεταφέρω 5 κιλά μπογιά, 2 κότες και μια χήνα;; Να χάσω τα πτηνά μου;"
Και η γριούλα:
- "Απλούστατο: Θα ακουμπήσετε κάτω τη χήνα, θα την καλύψετε με τον άδειο κουβά, θα βάλετε από πάνω το κουτί της μπογιάς κι εγώ θα κρατάω τις κότες"!






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου