11 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.7.2016

(upd) Euro2016: Η Πορτογαλία Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Πορτογαλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε στον τελικό τους διοργανωτές Γάλλους, μέσα στο «σπίτι τους», με 1-0. Ήταν στο 109’ της παράτασης
όταν ο Εντερ πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Γαλλίας και παρά την πίεση, με συρτό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα Γιορίς γράφοντας το τελικό 1-0. 

CAPITAL CONTROLS. Η πρόταση του ΥΠΟΙΚ για νέα χαλάρωσηΠροτάσεις για άμεση χαλάρωση των capital controls υπέβαλε στους θεσμούς η ΤτΕ σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας. Μεταξύ αυτών, η δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες από τα ATMs.

Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο του Eurogroup Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη αναμένεται να κυριαρχήσουν στο σημερινό Eurogroup που συνέρχεται στις Βρυξέλλες. Επίσης, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του στην ευρωζώνη, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν για τις προοπτικές της ανάπτυξης και την κατάσταση στις αγορές, στη βάση παρουσίασης από την ΕΚΤ και την Επιτροπή. Το θέμα της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup. 

Στις 15 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα παρατείνει τη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέρα από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, γι' αυτό καλεί τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στις ημέρες που απομένουν. 

Οποιος εργάζεται στο εξωτερικό φορολογείται εκεί. Οι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό μπορούν να φορολογούνται εκεί για τα εισοδήματα που αποκτούν από την εργασία τους, ακόμα κι αν έχουν εδώ την οικογένειά τους και το σπίτι τους. Τη δυνατότητα φορολόγησης εκτός Ελλάδος για όσα κερδίζουν έξω αναγνωρίζει με σημαντική απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Την απόσυρσή της από την κούρσα για την πρωθυπουργία ανακοίνωσε η υφυπουργός Ενέργειας Αντρεα Λίντσομ. Την απόσυρση της Λίντσομ πυροδότησε και ο θόρυβος που ξέσπασε μετά από τα σχόλια της για τη μητρότητα. Οι Times υποστηρίζουν πως δήλωσε «το ότι είμαι μητέρα μου δίνει προβάδισμα έναντι της Μέι».

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε τελετή αδελφοποίησης του συλλόγων «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδας, για τα παιδιά με καρκίνο, θα παραστούν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου