5 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.10.2015

(upd) Αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία θα ανακοινώσει ο Τσίπρας Αναστολή του του ΦΠΑ 23% συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή, δίνοντας έτσι τέλος στην ασάφεια επί του θέματος που επικράτησε τις τελευταίες μέρες. 

Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ.κ. Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης αντιστοίχως, θα συμμετάσχουν στο Eurogroup, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού χωρίς αλλαγές στο μείγμα της πολιτικής, απουσία ισοδύναμων μέτρων. Στο Eurogroup θα λάβει και την πολιτική έγκριση η λίστα των 48 προαπαιτούμενων μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Πάνω από 5 εκατ. Ελληνες δηλώνουν ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000. Από περίπου 5,9 εκατ. κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατ. ή το εκρηκτικό ποσοστό του 62,82% έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ. Οι «πλούσιοι» αποτελούν πλέον είδος υπό εξαφάνιση. Οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα από 100.000 ευρώ και πάνω, από 38.549 που ήταν το 2010, περιορίστηκαν σε 25.000 το 2014.

Ελάφρυνση δις ευρώ για την Ελλάδα. Η ΕΕ επιδιώκει να διευκολύνει τη χορήγηση κοινοτικών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Σχεδιάζει την αναδρομική κατάργηση της εθνικής συμμετοχής. Δυσαρεστημένος ο Σόιμπλε.



Νίκη των κεντροδεξιών στην Πορτογαλία. Νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού στην Πορτογαλία χωρίς αυτοδυναμία. Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέδρο Κοέλιου συγκέντρωσε 38,5% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 32,4%. Τα δυο υπόλοιπα κόμματα η Coligação Democrática Unitária (Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία), ένας συνασπισμός Κομμουνιστών και Πρασίνων λαμβάνει 10,2% και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Bloco de Esquerda (Αριστερό Μπλοκ) φέρεται να συγκεντρώνει 8,3%. 

Διαφωνία για τον χρόνο, τον τρόπο και το κόστος της εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Την ώρα που η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ελέγχει τις υπογραφές που κατέθεσαν Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, στη Νέα Δημοκρατία είναι σε εξέλιξη μία μίνι κόντρα για την ημερομηνία των εκλογών, τον αριθμό από κάλπες που θα στηθούν και το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει κάθε πολίτης που επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Υπόγειος πόλεμος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Το κόμμα εισήλθε στην πιο κρίσιμη εσωκομματική αναμέτρηση, η οποία θα κρίνει το αύριο της παράταξης, καθώς βαρόνοι και δελφίνοι διαγκωνίζονται για την επικράτηση. 
Σχετική ανάρτηση: Απειλείται με διάσπαση η συντηρητική παράταξη;

Το ISIS κατέστρεψε την Αψίδα Θριάμβου στην Παλμύρα. Το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς οι τζιχαντσιτές του ISIL στην Συρία, αφού τα ξημερώματα της Δευτέρας ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, μνημείο σημαντικό για την πόλη της Παλμύρας. 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Δυνατή ανοδική αντίδραση σήμερα του τραπεζικού κλάδου μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι σημαντική άνοδος σημειώθηκε σήμερα στον τραπεζικό δείκτη κατά 22,15% και στον Γενικού Δείκτη κατά 4,07%.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου