8 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.10.2015

(upd) Βουλή: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 155 υπέρ και 144 κατάΨήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές (του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) και κατά 144.
«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σφοδρή κόντρα Τσίπρα-Μεϊμαράκη - «Σκληρό ροκ» από τη ΝΔ με εξαίρεση την διευθέτηση του χρέους. 

Έφοδοι της αστυνομίας στην Volkswagen. H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο για την παραποίηση των τιμών ρύπων και των καυσαερίων. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για το ποιοι συνεργάτες συμμετείχαν στην παραποίηση του λογισμικού και πως ακριβώς υλοποιήθηκε το σχέδιο. 
Κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ. 

ΔΝΤ: Ζητεί νέα μέτρα 1,35 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 Διαφορετική γνώμη για το φετινό έλλειμμα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν. Προβλέπει μεγαλύτερο κούρεμα στις συντάξεις. Θα χρειαστούν επιπλέον ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους λέει το Fiscal Monitor. 

Η Λαγκάρντ ζητεί πρόσθετα μέτρα για ασφαλιστικό - «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο». Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζήτησε την Πέμπτη, από την Λίμα του Περού όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ,  η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Eπανέλαβε δε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. 

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: Πρώτα λύση του Κυπριακού, μετά επίσκεψη. Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση του τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν «ας λύσουμε πρώτα το Κυπριακό και ακολούθως να κάνουμε επίσκεψη στην Κύπρο» δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Μέρκελ: Παρωχημένη η συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ». Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στους ευρωβουλευτές την ανάγκη να μην αντιμετωπιστεί το προσφυγικό εθνικιστικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δήλωσή της ότι η συμφωνία του Δουβλίνου πλέον έχει αποτύχει, καθώς υποχρεώνει πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη να αναζητήσουν άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου, κάτι που δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των τεράστιων αριθμών που φτάνουν βασικά σε δύο χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία. «Ας είμαστε ειλικρινείς, η διαδικασία του Δουβλίνου όπως είναι τώρα είναι ξεπερασμένη», είπε η κ. Μέρκελ. 

Στη Σβετλάνα Αλεξίεβιτς το Νομπέλ Λογοτεχνίας. Η Λευκορωσίδα συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς τιμήθηκε σήμερα με την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση από την Βασιλική Ακαδημία της Στοκχόλμης. Δύο βιβλία της έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά. 

ΣΕΒ: Οκτώ προϋποθέσεις για σταθεροποίηση της οικονομίας. Οκτώ προϋποθέσεις θέτει ο ΣΕΒ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την επιστροφή στις αγορές, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο επισκόπησης των οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει ο Σύνδεσμος. 

Αυξήσεις-μαμούθ στα εισιτήρια μουσείων, μνημείων. Μεγάλες αυξήσεις που αγγίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 200% ετοιμάζει στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το υπουργείο Πολιτισμού, στην προσπάθειά του να φέρει περισσότερα έσοδα στο ΤΑΠ, τον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου