8 Οκτωβρίου 2015

Από εργατοτεχνίτες φυλάσσεται ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα!

Κλειστός λόγω... συνταξιοδότησης παραμένει τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα* καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων και τοπικοί φορείς. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ Ιωάννη Μαυρικόπουλο, ο αρχαιολογικός χώρος ουσιαστικά έκλεισε για το κοινό πριν από περίπου δύο εβδομάδες, καθώς οι τρεις εναπομείναντες αρχαιοφύλακες βγήκαν στη σύνταξη χωρίς να αναπληρωθούν. 
Προκειμένου να αποκαταστήσει εν μέρει την επισκεψιμότητα του μνημείου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αναγκάστηκε να παρατυπήσει αναθέτοντας σε εργατοτεχνίτες το καθήκον της φύλαξής του από τις 8 το πρωί έως τις 3 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Το υπόλοιπο διάστημα ο χώρος παραμένει όχι μόνο κλειστός αλλά και αφύλαχτος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επισκέπτες που σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να προσεγγίσουν τον ναό.

* Χτισμένος γύρω στο 420 π.Χ. στη θέση παλαιότερου ιερού, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Πηγή: www.kathimerini.gr 08.10.2015


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου