7 Οκτωβρίου 2015

Κίνητρα για συναλλαγές μέσω των καρτών

Αφηρημένα ...Σχόλια
Έχει εξαγγελθεί αρκετές φορές, καιρός είναι πλέον να θεσμοθετηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή. Και είναι ένας από τους πλέον απλούς και συγχρόνως αποτελεσματικούς τρόπους για τη σύλληψη έστω μέρους της φοροδιαφυγής. Ο λόγος για τα φορολογικά κίνητρα στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, προανήγγειλε* τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Μάλιστα ανέφερε ότι για επιχειρηματίες που θα διενεργούν τις συναλλαγές μέσω των καρτών τα χρήματα που θα εισέρχονται σε συγκεκριμένο λογαριασμό θα είναι ακατάσχετα για χρέη προς τράπεζες και εφορία. Επίσης, ανακοίνωσε κίνητρα για τους φορολογουμένους που κάνουν χρήση του πλαστικού χρήματος με κληρώσεις δώρων, λοταρίες κλπ, καθώς και τη μείωση του κόστους προμήθειας των συσκευών POS και της τραπεζικής προμήθειας. 

Αρκετά με τα λόγια. Καιρός για πράξεις κ. υπουργέ! Λέγεται ότι οι αλλαγές που σχετίζονται με τη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί εντός του τρέχοντος μηνός στη Βουλή. Ας μην ξεχαστεί και πάλι.

* Τα στοιχεία των δηλώσεων του υπουργού από το kathimerini.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Μειωμένος ΦΠΑ σε αγοραπωλησίες με πλαστικό χρήμα
Το Αφηρημένο Blog: Μπορούμε να καταργήσουμε το χρήμα;






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου