3 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.7.2016

Λουτρό αίματος από επίθεση του ΙΚ στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν πριν από τα χαράματα σήμερα από επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη, σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα. Η ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε πως ένας μαχητής της ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε συγκεντρωμένους σιίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ και θεωρούνται αιρετικοί από το Ισλαμικο Κράτος. 

«Η συμφωνία με την COSCO είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου, θα ακολουθήσει ολόκληρο το σώμα του». "Η συμφωνία με την COSCO - όπως είπε και ο πρωθυπουργός σας Αλέξης Τσίπρας - είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του", τόνισε ο κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα Ζου Σιαολί μιλώντας σήμερα στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Πεκίνο. 

Στην έδρα της Huawei στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας. Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο. 

Επιστολή - κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Επιστολή - έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ. 

Βούτσης: Διαχρονική απαίτηση της αριστεράς η απλή αναλογική.«Η απλή αναλογική, έτσι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση, ικανοποιεί απολύτως την αξιακή και διαχρονική απαίτηση της αριστεράς και όλων των αριστερών δυνάμεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». Να αναλογιστούν την ευθύνη τους τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης τόνισε.

Βήμα: «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα». Αντιδρά η κυβέρνηση. Σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ της εφημερίδας Το Βήμα και της Κυβέρνησης. “Στήνουν καθεστώς Τσίπρα” γράφει Το Βήμα πρωτοσέλιδα. "Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα" απαντά η κυβέρνηση. 

Μόνο ελληνικό προσωπικό στα 14 αεροδρόμια της FraportΓια τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες. Αυτό είπε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, o διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεχάντερ Τσίνελ.

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Rοκάρ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών σε νοσοκομείο του Παρισιού, ανακοίνωσε στο AFP ο γιος του Φρανσίς. Ο Μισέλ Ροκάρ υπήρξε πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν επί τριετία (1988-1991), μετά την επανεκλογή του για δεύτερη προεδρική θητεία. 

Σόιμπλε: Αναγκαία η διακυβερνητική συνεργασία των «27». Nα υιοθετήσουν μια «προσέγγιση διακυβερνητικής συνεργασίας» για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όταν βλέπουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλία, προέτρεψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα 27, πλέον, κράτη-μέλη της ΕΕ, στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών για αποχώρηση από την Ένωση. «Να είμαστε πραγματιστές» σημείωσε.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου