7 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.10.2015

(upd) Παυλόπουλος με Βούτση: Η Βουλή πρέπει να ανακτήσει το κύρος της. Την δέσμευση να συμβάλλουν ώστε η νέα Βουλή όχι μόνο να ανακτήσει το κύρος της, αλλά και λειτουργώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα να αποτελέσει αφετηρία μεγάλων αλλαγών για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα, ανέλαβαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλής.
 
Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στην Oλομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η τριήμερη διαδικασία άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας με την ομιλία του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα, συνεχίστηκε χθες με ομιλίες υπουργών και βουλευτών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υποσχέσεις και τρίτο μνημόνιο δεν συμβαδίζουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεί από τη μια πλευρά το κοινοβούλιο να εγκρίνει μέτρα και μεταρρυθμίσεις και από την άλλη κάνει πλήθος παραχωρήσεις στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει η γερμανική FAZ. 

Κατρούγκαλος: Δεν θα επιβάλλουμε οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις. Την διαβεβαίωση ότι «δεν θα επιβάλλουμε οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις» έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, δηλώνοντας παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξουδετερώσει τις αρνητικές δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του μνημονίου μέσω της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος που θα φέρει στην Βουλή τον Νοέμβριο. 

Την Πέμπτη πιάνει δουλειά η τρόικα Η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει ένα «βουνό» από μνημονιακές δράσεις για να «ξεκλειδώσει» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Λιου, Λαγκάρντ και Ρέγκλινγκ στο Περού. Για τη Λίμα του Περού, όπου θα πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών. 

Πρόσκληση της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή debate στη Ν.Δ. Πρόσκληση προς τους υποψήφιους πρόεδρους της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή debate απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, εν όψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας. Θετικά απέναντι στην πρόταση ο κ. Μεϊμαράκησς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέρκελ – Ολάντ στο Ευρωκοινοβούλιο Έχουν περάσει 26 χρόνια από το ιστορικό 1989, όταν ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν είχαν εμφανιστεί μαζί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στέλνοντας ένα θερμό μήνυμα ενότητας και κοινής στόχευσης μετά την Πτώση του Τείχους. Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ δίνουν και πάλι κοινό στίγμα με προτεραιότητες την αντιμετώπιση της προσφυγικής, αλλά και της οικονομικής κρίσης. 


Μέρκελ: Παρωχημένο το «Δουβλίνο», πρέπει να αλλάξει. Ο κανονισμός του «Δουβλίνου» είναι παρωχημένος και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων, υποστήριξε μεταξύ άλλων η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σταδιακή απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA. Μειώνεται σταδιακά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό χορήγησης έκτακτης ρευστότητας (ΕLA) καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.

ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα στο εξωτερικό προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης. Την πληρωμή ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. 

To Νόμπελ Χημείας σε ερευνητές του DNA. Το φετινό βραβείο Νόμπελ απονέμεται στους Τόμας Λίνταλ από την Σουηδία, Πολ Μόντριχ από τις ΗΠΑ και Αζίζ Σανζάρ από την Τουρκία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών στη Στοκχόλμη. Χθες και προχθές απονεμήθηκαν τα Νόμπελ Φυσικής και Ιατρικής. 

Κίνητρα για συναλλαγές μέσω των καρτών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Απόφαση-σταθμός για τα προσωπικά δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση ακύρωσε συμφωνία ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ κάνοντας δεκτή προσφυγή Αυστριακού χρήστη διαδικτύου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου