29 Σεπτεμβρίου 2013

Η "Ιθάκη" γιορτάζει με γελοιογραφίες τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ* σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. 

«Την ώρα που η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρουν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας.

Η έκθεση 
σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ως τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης μάλιστα τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό σε ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να... γελοιογραφηθούν.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης(Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός,Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup),Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης) και Μαρία Τζαμπούρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκεφθούν Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή τις ώρες 19:00-21:00 και την Κυριακή 11:00-13:30

___________________
*Το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από το 1990. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

___________________
Πηγή: http://www.tovima.gr  20.09.2013. 
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Γεωργοπάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου