14 Σεπτεμβρίου 2013

Μέρκελ: Μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις σε εικόνες καταστροφής

Μετά την... αυτοκρατορική εμφάνισή της στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, μια δεύτερη απεικόνισή της στο εξώφυλλο του Economist πάνω σε ένα ιωνικό κιονόκρανο και πίσω της ένα σκηνικό καταστροφής.

Ας δούμε όμως τις εικόνες και κάποια από τα σχετικά σχόλια, όπως παρουσιάστηκαν από το "Εθνος":

Economist:«Μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους» 

Με το σκούρο κοστούμι της, η Άγκελα Μέρκελ στο εξώφυλλο του Economist εμφανίζεται πάνω σε ένα ιωνικό κιονόκρανο και πίσω της ένα σκηνικό καταστροφής: ο Παρθενώνας, ο Πύργος της Πίζας και το Big Ben βουλιάζουν, ενώ το ατσάλι του Πύργου του Αϊφελ λυγίζει. 


Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους», ο Economit μεταξύ άλλων αναφέρει: 


«Διαφωνήσαμε με την συνταγή της Μέρκελ για λιτότητα, αποτέλεσμα είναι η ύφεση της ηπείρου να έχει διαρκέσει πολύ και να είναι σκληρή. Θέλαμε η καγκελάριος να διαχωρίσει τις επιφυλακτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεων, να απενδυθεί το μανδύα της ιστορίας της χώρας της και να οδηγήσει την Ευρώπη πιο δυναμικά. Έχει μεγάλη ευθύνη για την αποτυχία της δημιουργίας μίας πλήρους τραπεζικής ένωσης για την ευρωζώνη, την πρώτη από τις πολλές θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται. Αρνήθηκε να οδηγήσει την κοινή γνώμη και δεν μίλησε ποτέ στους ψηφοφόρους της για τις ευθύνες τις Γερμανίας για την αναταραχή στην ευρωζώνη...». «Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κ. Μέρκελ είναι το σωστό πρόσωπο για να οδηγήσει της χώρα της και κατ' επέκταση την Ευρώπη ...» σημειώνει ο Economist.

Der Spiegel: Η καινούργια αυταρέσκεια της Άγκελα Μέρκελ 

Με αυτό τον τίτλο και ως αυτοκράτειρα παρουσιάζει την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (στις 9.9.13), το οποίο την προσφωνεί ως «Αγκελα, η Μεγάλη».


«Μόλις βρεθεί στη σκηνή, ρίχνει στο κοινό μία ματιά για να δει αν την παρακολουθούν ... Μετά υψώνει το χέρι χαιρετίζοντας, μία χειρονομία που θυμίζει τη βασίλισσα της Αγγλίας», σημειώνει το άρθρο, ενώ κάνει αναφορές περί αυταρχισμού της Καγκελαρίου, που «αποφεύγει τα καυτά ζητήματα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης». 

 

«Η Μέρκελ είναι μία σκληρή πολιτικός που μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις τόσο στην κυβέρνησή της όσο και στην Ευρώπη, όπου έχει καταφέρει να κάνει τους εταίρους της να έχουν δεθεί στο δικό της άρμα. Απαιτεί θυσίες από τους άλλους, ωστόσο η καμπάνια της δείχνει ότι από τους Γερμανούς δεν κάνει το ίδιο», προσθέτει ο αρθρογράφος.

«Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ είναι «αυταρέσκεια». Είναι μία Καγκελάριος που πιστεύει ότι οι εξηγήσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες... Δεν θέλει οι πολίτες να την ψηφίσουν βάσει των πολιτικών της θέσεων. Θέλει να την ψηφίσουν ως άτομο», τονίζει το άρθρο.

Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μέρκελ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε σημείο αλαζονείας, πολλές φορές.

«Ποτέ άλλοτε Γερμανός καγκελάριος δεν είχε καταφέρει να κρατήσει ατάραχο το εκλογικό σώμα πριν από τις εκλογές όσο αποτελεσματικά το έκανε η Μέρκελ. Αντί να μιλάει με τους πολίτες σχετικά με το που θέλει να οδηγήσει τη χώρα, η Μέρκελ συμπεριφέρεται στους ψηφοφόρους σαν να είναι παιδιά, τα οποία πρέπει μόνο να εμπιστευτούν τη μητέρα που πάντα ξέρει καλύτερα», σημειώνει, μεταξύ, άλλων ο αρθρογράφος.

________________
πηγές:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63887216 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63886718






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου