12 Σεπτεμβρίου 2013

Τσοχατζόπουλος: "Εγκληματίας του λευκού κολλάρου"

«Ο Τσοχατζόπουλος ήταν η πηγή του κακού. Ήταν ο ιθύνων νους. Αυτός είχε σχεδιάσει και την τελευταία λεπτομέρεια. Συμπεριφέρθηκε ως εγκληματίας του λευκού κολλάρου» ανέφερε στην αγόρευσή του, στη δίκη για "τις μίζες", ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας ιλαροτραγικά τα όσα ισχυριζόταν σε όλη τη διαδικασία ο Ακης Τσοχατζόπουλος, του τύπου «δεν είδα - δεν ξέρω». Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε ευχή και ελπίδα «να εγκλειστεί δια βίου ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή».

Νωρίτερα, σύμφωνα με το "Βήμα", βαρύ ήταν το κατηγορώ από την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, όχι μόνο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον Γιάννη Σμπώκο. «Γιάννης Σμπώκος, ο επονομαζόμενος "βοσκός"» είπε μειδιώντας η τακτική εισαγγελέας της έδρας, και πρόσθεσε: «οι άλλοι βοσκοί φυλάνε πρόβατα, ο Σμπώκος φύλαγε τα χρήματα του υπουργού». Η κυρία Αδειλίνη δεν άφησε κανένα περιθώριο για τη δράση του Σμπώκου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπαιρνε μίζες από τα εξοπλιστικά είπε, ανήκε στη «βασική ομάδα διακίνησης του μαύρου χρήματος». Χαρακτήρισε επίσης τον Γιάννη Σμπώκο ως πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κυρία Αδειλίνη ήταν καυστική για τον Νίκο Ζήγρα, τονίζοντας ότι απολάμβανε και αυτός μαύρο χρήμα. «Μοιραζόταν σημαντικά εισοδήματα και ο ίδιος, αγόραζε διαμερίσματα, έκανε πολυτελή ζωή, ταξίδια, πλήρωσε πολλά χρήματα για να πάρει το διαζύγιο του. Ηταν ο πλέον βασικός συνεργάτης του υπουργού», είπε.

Την ενοχή για όλες τις πράξεις για τις οποίες δικάζονται πρότεινε για τους δώδεκα από τους δεκαεννέα κατηγορούμενους η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη, ολοκληρώντας την διήμερη αγόρευσή της, εν μέσω χείμαρρου κατηγοριών σε ηθικό επίπεδο κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ζήτησε, αναλυτικά, να κηρυχθούν ένοχοι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Αστέριος Οικονομίδης, η Φρόσω Λαμπροπούλου, ο Νίκος Ζήγρας, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ηΑρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, ο Γιάννης Σμπώκος, η Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα, ο Οράτιος Μελάς, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και ο Γιώργος Κωνσταντάτος.

Ενοχοι, αλλά χωρίς να βαραίνει η κατ´ επάγγελμα τέλεση των αδικημάτων, ζήτησε να κηρυχθούν ο Νικόλαος Γεωργουλάκης, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, οΠαναγιώτης Σταμάτης, ο Νίκος Καρατζάς και Φώτης Αρβανίτης.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελέα, μόνον για τους Παντελή Ζαχαριάδη και Σπύρο Χατζηνικολάου υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τον δόλο τους, ως εκ τούτου πρότεινε την αθώωση τους.

Παράλληλα η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε την απαλλαγή του Άκη Τσοχατζόπουλου για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, του Ζήγρα για τον λογαριασμό των 120 χιλιάδων ελβετικών φράγκων, του Σαχπατζίδη για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και της Αρετής Τσοχατζοπούλου για το ακίνητο στην Καλλιθέα. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ταυτίστηκε πλήρως με την κυρία Αδειλίνη ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων.

________________
Πηγή: http://www.tovima.gr 12.09.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου