11 Σεπτεμβρίου 2013

Στον Πειραιά και ο κινεζικός κολοσσός ZTE

Προχωρά στη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά η κινέζικη ZTE Corporation και σχεδιάζει μελλοντικά την ίδρυση μονάδας επισκευών, καθώς και παραγωγικής μονάδας. Μέσω των επενδύσεων αυτών, ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, θα επιδιώξει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας συσκευές κινητών, ταμπλετών και άλλου τηλεπικοινωνιακού υλικού σε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές τιμές. 

Το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών επιβεβαιώθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της ZTE με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Τα οριστικά επενδυτικά σχέδια πάντως της υπ’ αριθμόν 4 παγκοσμίως εταιρείας στην κατασκευή συσκευών κινητών τηλεφώνων και υπ’ αριθμόν 5 στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού υλικού αναμένεται να ανακοινωθούν σε ένα μήνα, καθώς στις 10 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation Χου Γουέι Γκούι ο οποίος θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να έχουν ξεκινήσει στον Πειραιά οι εργασίες για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου της ZTΕ Corporation έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2014, εξυπηρετώντας αρχικά την περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης και εν συνεχεία και της Βόρειας Αφρικής.

Η ΖΤΕ Corporation ιδρύθηκε το 1985 και εκτός από την Κίνα διαθέτει παραγωγικές μονάδες μεταξύ άλλων στην Ινδία, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία. Οι πωλήσεις της το 2012 διαμορφώθηκαν σε 10,38 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr 11.09.2013. 
Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Χου Γουέι Γκούι.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου