16 Σεπτεμβρίου 2013

Προτροπή Καμμένου προς πολίτες να «λιντσάρουν» τον Πάχτα

Ο "πολιτικός πολιτισμός" σ' όλο του το μεγαλείο: Ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμένος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ, προτρέπει τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής (που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού) να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακούγεται (σε βίντεο) να λέει:
«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον». Και αμέσως μετά προσθέτει:«Εμείς μαζί σας».

Με ανακοίνωσή τους η πρωτοβουλία «Πολίτες Αριστοτέλης» που έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, αναφέρει: «Ο "πολιτικός πολιτισμός" σ' όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του».

Όπως ήταν φυσικό, ήταν μόλις το σχετικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αλλά και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Πηγές: http://www.ethnos.gr και http://www.tanea.gr 16.09.2013

Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=EkS7RzdD9z4












yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου