29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής

Από την πρώτη στιγμή που η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εκλέξει βουλευτές στο Κοινοβούλιο, τον Μάιο του 2012, οι προκλήσεις ήταν συνεχείς, τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, ξεκινώντας από το "εγέρθητω" και το "χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλη" μέχρι την πρόσφατη "δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι". Ένα σύντομο ιστορικό των πιο σημαντικών προκλήσεων στη συνέχεια:

Εγέρθητω

Το πρώτο δείγμα ήρθε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Μιχαλολιάκου, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2012, όταν η ΧΑ πέτυχε για πρώτη φορά την είσοδό της στη Βουλή. Την ώρα που ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης έμπαινε στην αίθουσα, ακούστηκε το «εγέρθητω» προς τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη.
 
Η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για «σεβασμό στον αρχηγό» της, με παραγγέλματα… δεκανέα («εγέρθητω», κλπ), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους δημοσιογράφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν. 

Δεν υπήρχαν φούρνοι, ούτε θάλαμοι αερίων 

Ακολούθησαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις του γγ της οργάνωσης. Σε μία από αυτές στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega (14.5.2012), ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος: «Όχι, δεν υπήρχαν φούρνοι, αυτό είναι ένα ψέμα, δεν το πιστεύων, ούτε θάλαμοι αερίων». Είπε ακόμη πως «υπήρχαν πολλοί νεκροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από πολλά έθνη, όπως και στα στρατόπεδα των Αμερικανών». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής είχε δηλώσει τότε: «Θέλω να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις απόψεις, που αποτελούν διαστρέβλωση της ιστορίας και βάναυση προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος». 

Χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλη

Ακολούθησε η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη το πρωί της Πέμπτης στις 7.6.2012 κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια ζωντανής εκπομπής του Γ. Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κασιδιάρης εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας «άντε ρε νούμερο». 
Η Λιάνα Κανέλλη σηκώθηκε, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την Ρένα Δούρου, με αποτέλεσμα να δεχθεί αλλεπάλληλα χαστούκια από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

 «Επισκέψεις» στη λαϊκή αγορά

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο για τις «επισκέψεις» που έκανε σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και τις επιθέσεις κατά πάγκων μικροπωλητών στις 8.9.2012. Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Εκτός από το βουλευτή δίωξη ασκήθηκε και σε άλλα εννέα άτομα. 

Μετανάστες: "υπάνθρωποι και τρισάθλιοι"

Τον Οκτώβριο του 2012 η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρείου της Βουλής (στην έδρα βρισκόταν ο Γιάννης Δραγασάκης), όταν αποκάλεσε τους μετανάστες «υπάνθρωπους και τρισάθλιους». Συγκεκριμένα η κ. Ζαρούλια στις 18.10.2012 μεταξύ άλλων είχε πει: «Είναι ντροπή να ελληνοποιείτε λαθρομετανάστες ... Να εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο, που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει. Αυτό είναι ένα αίσχος. ... «Των δικαιωμάτων του ανθρώπου», λέξεις που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για τον κάθε τρισάθλιο και όχι για τον Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας». 

Οι εσχατόγεροι

Επίθεση στους Μανώλη Γλέζο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε (24.10.2012) ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, απαντώντας στα όσα είχε πει ένα 24ωρο νωρίτερα ο Μ.Γλέζος.

Η δήλωση του Χρ. Παππά: «Τιμή μας και καμάρι μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος... Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη).»

«Έλεγχος» σε νοσοκομεία

Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2013 στο νοσοκομείο της Τρίπολης, για να ελέγξουν αν υπήρχαν αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Επίσης δυο μήνες μετά (8.4.2013) σημειώθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας βραδινή έφοδος μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι Χρυσαυγίτες μετά τον έλεγχο κατά την εξοδό τους από το Νοσοκομείο συνεπλάκησαν με ομάδα Ρομά. Στη συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Χτυπώντας αντί του Καμίνη ένα 12χρονο κορίτσι

Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μπαίνει πολύ συχνά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Στις αρχές Μάιου 2013 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χτυπώντας τελικά ένα 12χρονο κορίτσι. Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Κόντρες των βουλευτών και heil Hitler 

Αλλεπάλληλες ήταν οι κόντρες, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμοούς, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17.5.2013) στο Κοινοβούλιο, καθώς ακούστηκε και το «heil Hitler» (ειρωνικά από τον κ. Γ Πάντζα) κατά την αποχώρηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ.Δραγασάκη να αποβάλει τον βουλευτής της ΧΑ Π. Ηλιόπουλο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις όπως «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

Ο οραματιστής Αδόλφος Χίτλερ

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ.Παππάς, χαρακτήρισε «γραπτό της νιότης του» κείμενο υπέρ του Χίτλερ.
Κατά τη συζήτηση (25.5.2013) αίτησης «άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέγνωσε απόσπασμα από κείμενο που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Παππά και έχει δημοσιευθεί σε περιοδικό της Χρυσής Αυγής, στο οποίο γίνεται αναφορά στον «οραματιστή Αδόλφο Χίτλερ».
Για την ανάγνωση κειμένου που ίδιος είχε υπογράψει, ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κ. Τατσόπουλο διότι «τίμησε τα γραπτά της νιότης του». 

Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων κόρη;

Ο Γιάννης Δραγασάκης δέχθηκε μια ακόμα προσωπική επίθεση (Ιούλιος 2013) από την βουλευτή τη ΧΑ Ελ. Ζαρούλια, όταν εκείνη βρισκόμενη στο βήμα τού είπε: «βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων κόρη;»
Το επεισόδιο ξεκίνησε από την συνεδρίαση της προηγούμενης ημέρας, όταν με αφορμή την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου η βουλευτής της ΧΑ Ελ. Ζαρούλια αποκάλεσε τον κ. Καμίνη «παράνομα εκλεγμένο δήμαρχο» και τον κ. Δένδια «υπουργό προστασίας των μεταναστών».
Συνέχεια στο επεισόδιο έδωσε το πρωί της Τετάρτης (24.7.2013) η κ. Ζαρούλια, η οποία αναφερόμενη στην κόρη του κ. Δραγασάκη είπε: «Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων;».
Οι προσβλητικές αναφορές της κ. Ζαρούλια διεκόπησαν από τον προεδρεύοντα Ιωάννη Καλαντζή. «Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα και να αναφέρεστε σε παιδιά; Για τον κύριο Δραγασάκη πείτε ό,τι θέλετε. Είστε και εσείς μάνα. Όχι στα παιδιά αναφορές».

Επεισόδια στο Μελιγαλά

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή (στα μέσα του Σεπτέμβρη 2013), κατά το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μελιγαλά, όταν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, επιτέθηκαν στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, σε συγγενείς θυμάτων, καθώς και σε μέλη εθνικιστικών οργανώσεων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκαν εντάσεις, με αποκορύφωμα την επίθεση στο δήμαρχο της πόλης, την ώρα της ομιλίας του. Τα μέλη της ΧΑ φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου Οιχαλίας, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Αγία Ιδεολογία

Μόλις πέντε μέρες προτού γίνουν οι πρόσφατες συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, η κόρη του γενικού γραμματέα, Ουρανία Μιχαλολιάκου, είχε δημοσιεύσει (Σεπτέμβριος 2013) κείμενο με τίτλο «Εσύ μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για τις Ιδέες σου;»
Το κείμενο απευθυνόταν, όπως έλεγε η ίδια, σε «λίγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι», μιλούσε για την «Αγία Ιδεολογία» και ζητούσε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να...θυσιαστούν για αυτήν.

Δολοφονία του Παύλου Φύσσα 

Και φτάσαμε στην πρόσφατη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, γνωστού για την δράση του στα αντιφασιστικά κινήματα, από μέλος (όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ) της Χρυσής Αυγής. Το μοιραίο βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη, βρέθηκε μαχαιρωμένος κατάστηθα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά ("υποστηρικτής" της Χρυσής Αυγής δηλώνει ο ίδιος) έξω από μια καφετέρια στο Κερατσίνι. Ενέργεια που πολλοί θεώρησαν καταλυτική για τις περαιτέρω εξελίξεις, αφού τελικά οδήγησε στη σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης".


Afirimeno.com
Με πληροφορίες από πλήθος άρθρων που δημοσεύτηκαν κυρίως στο www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου