27 Σεπτεμβρίου 2013

Πτώχευσε ο ολλανδικός tour operator OAD Reizen

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, στις 27 Σεπτέμβρη, αλλά δεκάδες Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι είχαν την ατυχία να συνεργάζονται με τον tour operator Oad Reizen, δεν θα την ...γιορτάσουν. Ο λόγος; Ο tour operator Oad Reizen, ένας από τους μεγαλύτερους στην ολλανδική αγορά, μόλις δυο μέρες πριν κήρυξε πτώχευση. 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η Oad Reizen με έτος ίδρυσης το 1924 είχε συνεργασία κυρίως με μικρά ξενοδοχεία σε περιοχές όπως στην Κρήτη, στην Κω, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλλονιά κ.α.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κω Μ. Χατζημιχαήλ αναφέρει στην "Καθημερινή" ότι οι ανεξόφλητες οφειλές της εταιρείας προς, περίπου, 55 ξενοδόχους του νησιού κυμαίνονται ανά περίπτωση από 5.000 έως 40.000 ευρώ. Επίσης, προσθέτει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οφειλές είχαν εξοφληθεί έως και τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ν. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι η εταιρεία διακινούσε έως 5.000 άτομα σε περίπου 40 κυρίως μικρά καταλύματα στην Κρήτη και είχε καλύψει πληρωμές του σε αρκετά έως τον Ιούλιο.

Η Oad Reizen που διακινούσε τουρίστες και σε Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, ενώ πέρυσι είχε απολύσει πάνω από 150 άτομα.

Εξάλλου, με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού φέτος βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό σε μια φάση δυναμικής ανασυγκρότησης, με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».

___________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου