3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι πρόκειται να γίνει με τι συντάξεις;

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα των συντάξεων, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, καθώς και σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ. Μήπως και καταλάβουμε τι μας περιμένει.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, την Παρασκευή 30.08.13, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να έρθει νέο κύμα περικοπών στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συντάξεις με τη μορφή κοινωνικών παροχών δεν θα θιγούν». 
Το Σεπτέμβριο θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα προετοιμάσει τα ασφαλιστικά ταμεία για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητική βάση, κάτι που θα ισχύσει από την 1/1/2015 με την ενεργοποίηση της εθνικής σύνταξης. 

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων δήλωσε:
«Προχωρούμε σήμερα σε μια ακόμη γενναία μεταρρύθμιση με διπλό στόχο, αφενός με την ολοκλήρωση της ενιαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με οριστικό και δίκαιο τρόπο και αφετέρου με τον εξορθολογισμό της διαδι­κασίας είσπραξης των εισφορών για παροχή εφάπαξ. Νοικοκυρεύουμε οριστικά τα δυο αυτά ταμεία και κλείνουμε έναν ιστορικό κύκλο 20 ετών, μια ακόμη «ανοιχτή πληγή» του ασφαλιστικού συστήματος, κατάλοιπο της αδράνειας και της αναβλητι­κότητας του παρελθόντος». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης: 
Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν από κοινού συγκροτήσει μια αδίστακτη πολιτική συμμορία, «που κλέβει συστηματικά το ψωμί από το τραπέζι των συνταξιούχων», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.Σχολιάζοντας τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «οι συσκέψεις και παρασυσκέψεις στο υπουργείο Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των εργαζομένων, με όποιο επικοινωνιακό χρυσόχαρτο κι αν πακεταριστούν, ένα και μόνο σκοπό έχουν: Να εφαρμόσουν τις εντολές της τρόικα για εξαέρωση των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων και για τη μετατροπή των κύριων συντάξεων σε απλά φιλοδωρήματα». 

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση: 
Την ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά υπόσχεται ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος από το ξεζούμισμα του λαού θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έρχεται νέα επέλαση στις συντάξεις και τα εφάπαξ, αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση και τη σύσκεψη με τους διοικητές των ταμείων.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας στο όνομα του «εξορθολογισμού» υποκρύπτει την νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις μέχρι την πλήρη κατάργηση τους, τις δραστικές μειώσεις στα εφάπαξ. Μέσω του συστήματος, προσθέτει, στοχεύουν σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών και συντάξεων προς τα κάτω. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου