11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρότυπο αφηρημένου ο Ντέιβιντ Κάμερον

Πριν από περίπου έναν χρόνο o Ντέιβιντ Κάμερον είχε ξεχάσει σε μια παμπ την... κόρη του. 

Αυτή τη φορά, ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», άφησε χωρίς επίβλεψη το κόκκινο κουτί με τα απόρρητα κρατικά έγγραφα στο... βαγόνι ενός τρένου! To κλειδί ήταν επάνω στο πολύ σημαντικό αυτό βαλιτσάκι. 

Ένας επιβάτης που ήταν εκεί φωτογράφισε το κόκκινο κουτί, λέγοντας ότι όποιος ήθελε μπορούσε να το πάρει και να... εξαφανιστεί. Φυσικά, απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα, η Downing Street έκανε λόγω για «ανοησίες», υποστηρίζοντας ότι το κουτί με τα απόρρητα έγγραφα βρισκόταν υπό την εποπτεία της ασφάλειας και δεν ήταν παρατημένο. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξίδευε με το τρένο για τον γάμο της αδερφής της γυναίκας του.

Πάντως, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα "ντροπιαστικό" ατύχημα του Κάμερον. "Και εάν τα μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας έπεφταν στα χέρια ενός απλού επιβάτη του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Εδιμβούργο"; ερωτά η εφημερίδα Daily Mirror, που δημοσιεύει και μια φωτογραφία με το διάσημο κόκκινο κουτί να φαίνεται παρατημένο σε ένα από τα βοηθητικά τραπεζάκια των βαγονιών του τρένου. 


Επίσης ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχθηκε και τα πυρά των αντιπάλων του. «Θα μπορούσαν να βρίσκονται κάθε είδους κρατικά μυστικά στο κουτί. Τι θα συνέβαινε αν κάποιος το άρπαζε και έφευγε; Είμαι έκπληκτος που ένας πρωθυπουργός είναι τόσο απρόσεκτος με τα κρατικά μυστικά», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ.

Σε υπόδειγμα "αφηρημένου" εξελίσσεται 
λοιπόν ο Ντέιβιντ Κάμερον. Μήπως θα έπρεπε να του κάνουμε "πρόταση συνεργασίας" εδώ, στο "Αφηρημένο" Blog; Λόγω ονόματος εξυπακούεται!

________________
Πηγές: http://www.protothema.gr και http://www.tanea.gr 10.09.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου