15 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Η σπίθα που τους έλειπε

"Δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο της διευθέτησης, ούτε η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου. Τους ενδιαφέρει μόνο να δημιουργήσουν κλίμα μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να πλασάρουν στον κυπριακό λαό ένα ψεύτισμα επανένωσης και μια δόλια διευθέτηση, που θα εξυπηρετεί μόνο τη μεγάλη Τουρκία και καθόλου τη μικρή Κύπρο". Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άριστος Μιχαηλίδης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά πάντων, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες στον "Φιλελεύθερο". Το σύνολο του άρθρου στη συνέχεια:

Η σπίθα που τους έλειπε

Εκτός από την οικονομική κρίση αυτό που θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα διαδικασία που ξεκίνησε για το Κυπριακό θα είναι το φυσικό αέριο. Άρχισε ήδη από καιρό η διαρροή ειδήσεων και αναλύσεων, που έχουν σχέση κυρίως με τη δήθεν συμφέρουσα για την Κύπρο διακίνηση του φυσικού της αερίου μέσω του τουρκικού αγωγού. Δεν ήταν και τυχαίες οι αναφορές του Ντάουνερ, προχτές μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος την ημέρα που αναμενόταν το άναμμα της φλόγας στην κυπριακή ΑΟΖ, επέλεξε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, να χρησιμοποιήσει λέξεις όπως «σπίθα», «ενέργεια» κ.λπ. Και στη συνέχεια το είπε πιο καθαρά: Η λύση του Κυπριακού, είπε, «θα δώσει στην οικονομία, περιλαμβανομένης της οικονομίας των Τουρκοκυπρίων, όχι απλά μια μικρή αλλά μια τεράστια ώθηση και θα δημιουργούσε καλύτερο κλίμα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας του φυσικού αερίου, των υδρογονανθράκων». Από τη μια, δηλαδή, είναι η οικονομική κρίση, που θα ενισχυθεί με την ψευδαίσθηση ότι θα αντιμετωπιστεί με τη λύση και από την άλλη είναι τα τουρκικά εμπόδια στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων τα οποία θα ξεπεραστούν με τη λύση. Σ' αυτές τις λίγες γραμμές είναι όλο το σενάριο, που κτίζεται από καιρό σε βάρος του λαού και δυστυχώς με τη συμμετοχή και πολλών ημετέρων (δημοσιογράφων, πολιτικών, παραγόντων). Είναι σε βάρος του λαού, γιατί δεν βασίζεται στην προσπάθεια να εξευρεθεί μια δίκαιη ή έστω, μια βιώσιμη λύση, αλλά στο πώς θα ξεγελαστεί και θα εξαναγκαστεί να υποκύψει ο λαός σε μια λύση, που υπό άλλες συνθήκες, ελεύθερες και δημοκρατικές, θα την έκρινε με καθαρό μυαλό και θα την απέρριπτε. Δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο της διευθέτησης, ούτε αν αυτοί που θα εφαρμόσουν την όποια συμφωνία, μετά την αναχώρηση του Ντάουνερ και των λοιπών μεσολαβητών, θα ζήσουν ακόμα μία επικίνδυνη περιπέτεια, ούτε τους ενδιαφέρει έστω και στον ελάχιστο βαθμό η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου. Τους ενδιαφέρει μόνο να δημιουργήσουν κλίμα μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να πλασάρουν στον κυπριακό λαό ένα ψεύτισμα επανένωσης και μια δόλια διευθέτηση, που θα εξυπηρετεί μόνο τη μεγάλη Τουρκία και καθόλου τη μικρή Κύπρο. 

Αυτό το κλίμα, τους το προσφέρει η οικονομική κρίση, η δυστυχία του λαού, η ανασφάλεια που δημιουργούν οι τουρκικές απειλές για το φυσικό αέριο, αλλά και οι δικές μας πολιτικές, που πλέον ακολουθούν τους ρυθμούς των οικονομικών μας εξαρτήσεων και συνεχίζουν να εξυπηρετούν αντιλήψεις νεο-ραγιάδων σε καθεστώς νεο-Οθωμανών. Και, αν είναι δυνατόν, με την ευλογία και την ενθάρρυνση, των Ηνωμένων Εθνών, που δεν βλέπουν την τουρκική παρανομία μπροστά στα μάτια τους και μιλούν για σπίθες και προσδοκίες! Ξέχασαν φαίνεται το παλιό δόγμα όλων των αδικημένων λαών; Να τους το θυμίσουμε: Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμα κι αν μας θρυμματίσουν οικονομικά και μας πατήσουν στο λαιμό. Γι΄ αυτό ας αλλάξουν πολιτικές και οι ξένοι και οι δικοί μας, αν θέλουν πράγματι να φτάσουμε σε μια διευθέτηση. 

Άριστος Μιχαηλίδης

_____________  
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/161868/i-spitha-pou-tous-eleipe#sthash.vKZR7wHh.dpuf






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου