4 Σεπτεμβρίου 2013

Τζον Κατσιματίδης, ο Ελληνας που διεκδικεί τον Δήμο Νέας Υόρκης

Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας Τζον Κατσιματίδης εκφράζοντας ελεύθερα τις αντισυμβατικές ιδέες του διεκδικεί τον Δήμο Νέας Υόρκης. Είναι ρεπουμπλικανός, θεωρεί ότι πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, να διασφαλισθεί η ασφάλεια της πόλης και δεν είναι ιδιαίτερα ιδεολόγος.

Γεννήθηκε στη Νίσυρο, αλλά όταν ήταν μόλις έξι μηνών ήρθε στη Νέα Υόρκη με τους γονείς του.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην "Καθημερινή", τα πλούτη του είναι εκείνα που του επέτρεψαν να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να εκλεγεί δήμαρχος, για να ανταποδώσει στην πόλη όπου έφτιαξε την περιουσία του. Ορισμένοι από τους αντιπάλους του έχουν χαρακτηρίσει τη συμμετοχή του ένα στοίχημα ικανοποίησης της ματαιοδοξίας του.

Αυτός και ο κύριος αντίπαλός του, Τζόζεφ Λότα, πρώην πρόεδρος της μητροπολιτικής αρχής μεταφορών, διεκδικούν στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου την ψήφο ενός μικρού αριθμού ψηφοφόρων: Η Νέα Υόρκη, αν και έχει πληθυσμό 8,3 εκατ. κατοίκους, διαθέτει μόλις 471.000 ενεργούς Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους.

Ο Κατσιματίδης έχει δαπανήσει τουλάχιστον 3,9 εκατ. δολάρια στην προεκλογική του εκστρατεία, ποσό διπλάσιο αυτού που έχει διαθέσει ο αντίπαλός του. Αν και έχει δεχθεί έντονη κριτική για τα τεράστια έξοδα, ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει πολλούς ευγενείς σκοπούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Ο πλούτος του επιτρέπει να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό», σχολίασε ο Στίβεν Στάιτς, Ρεπουμπλικανός πολιτικός σύμβουλος, που θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα αυτό το προσόν. «Ο Τζον επικοινωνεί πραγματικά με τους ανθρώπους. Δεν είναι ένας στημένος πολιτικός», πρόσθεσε. Τα πάντα στην εκστρατεία του είναι μια υπερβολή.

«Αγαπώ τους ανθρώπους», δήλωσε ο Κατσιματίδης. «Πρέπει να νικήσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα μου λείψει ο κόσμος», συμπλήρωσε. 

_______________
Πηγή: http://www.kathimerini.gr 04.09.2013 







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ο Γιάννης Κατσιματίδης απέτυχε να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης. Ο Κατσιματίδης συγκέντρωσε 40,60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και ο Τζο Λότα το 52,70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή