28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και κρατούνται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ΜΜΕ, έχουν συλληφθεί και κρατούνται συνολικά πέντε στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών είναι και ο υπεύθυνος της οργάνωσης Νίκαιας Κώστας Πατέλης.

Έχουν εκδοθεί 34 εντάλματα σύλληψης κατά μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα πέντε. Αναζητούνται άλλα 29 μέλη. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ως βασική κατηγορία αναφέρεται η "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης"

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου δήλωσε: "Η Δημοκρατία έχει θεσμούς και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου