8 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Της λύπης και της απελπισίας

"Οι πολιτικοί μας ταγοί μπορούν ακόμα να πολιτεύονται με ανώφελους και χωρίς νόημα παλικαρισμούς και υποκρισίες, όταν επί της ουσίας απέτυχαν παταγωδώς και μας οδήγησαν σε μια περιπέτεια, από την οποία δεν θα βγούμε ποτέ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άριστος Μιχαηλίδης σε χθεσινό του άρθρο στο "Φιλελεύθερο", με αφορμή τα νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό που ψήφισε η κυπριακή βουλή. Διαβάστε το στη συνέχεια:


Της λύπης και της απελπισίας


Δεν είναι μόνο η ανωμαλία και οι κίνδυνοι, που δημιούργησε η κοινοβουλευτική Βαβέλ, το βράδυ της Πέμπτης, που ενοχλεί, είναι κυρίως η υποκρισία και οι παλικαρισμοί των πολιτικών μας ταγών. Αυτά που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης αλλά και όσα ακολούθησαν χτες, απλώς καταδεικνύουν ρητά και κατηγορηματικά αυτό που λέει ο λαός: ότι δεν έχουμεν υπόθεση. Για πολλούς λόγους, αλλά ένας από τους κυριότερους είναι αυτός που αναδείχθηκε χτες και προχτές. Ότι οι πολιτικοί μας ταγοί μπορούν ακόμα να πολιτεύονται με ανώφελους και χωρίς νόημα παλικαρισμούς και υποκρισίες, όταν επί της ουσίας απέτυχαν παταγωδώς και μας οδήγησαν σε μια περιπέτεια, από την οποία δεν θα βγούμε ποτέ. 
Γνώριζαν ότι αν δεν ψήφιζαν τα νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό, η δεύτερη δόση του δανείου (€1,5 δισ.) δεν θα απελευθερωνόταν την άλλη βδομάδα. Συζητούσαν γι' αυτό εδώ και μέρες, κυρίως στην Επιτροπή Οικονομικών. Αλλά πήγαν στην ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας κι εκεί ξεκίνησαν τις εξυπνάδες για να τους θαυμάζει ο κόσμος. Όσα νομοσχέδια ψήφιζαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, τα καταψήφιζαν ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ και τηρούσαν αποχή Κουτσού και Κουλίας. Έτσι εγκρίνονταν και δεν υπήρχε πρόβλημα. Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ μπορούσαν να παριστάνουν τους απορριπτικούς, αλλά ήταν ήσυχοι ότι δεν θα υπήρχαν επιπλοκές, αφού οι αριθμοί έστω και με μια ψήφο διαφορά, ευνοούσαν την έγκριση των νομοσχεδίων. Έτσι μπορούσαν και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ να μιλούν με την ντουντούκα με ψηλά το κεφάλι, στους διαδηλωτές που συγκέντρωσαν έξω από τη Βουλή και φώναζαν «κάτω τα χέρια από τον Συνεργατισμό». Όταν όμως Κουτσού και Κουλίας, καθώς ήταν έξω από το στημένο σκηνικό, αποφάσισαν να τους εκθέσουν, έγινε το πατατράκ. Αντί αποχή οι δυο βουλευτές καταψήφισαν, μαζί με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ κι ένα από τα νομοσχέδια δεν πέρασε. Αμάν κακό που τους βρήκε. Συναγερμός, διαβουλεύσεις, άγχος και αίφνης επήλθε μεταμεσονύκτια συμφωνία, ξαναπήγαν σε ψηφοφορία και πέρασαν όλα τα νομοσχέδια μια χαρά και δυο τρομάρες.
Όσα όμως συμφωνήθηκαν μέσα στο άγχος, θα μπορούσαν να είχαν συμφωνηθεί και πριν από την ολομέλεια, αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες. Διότι, τίποτε από αυτά δεν ήταν θέμα νομοθεσίας, αλλά θέμα συνεννόησης και συμφωνίας Κυβέρνησης και κομμάτων. Η ουσία είναι ότι η Κύπρος θα πάρει δάνειο ενάμισι δισεκατομμυρίου και θα το δώσει στην ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού. Κι αν δεν το πάρει θα τρέχουν να κάνουν χαρακίρι όλοι μαζί οι ταγοί του τόπου. 
Αυτή είναι η μεγάλη περιπέτεια στην οποία συμφώνησαν όλοι, χωρίς διαδηλώσεις οπαδών και υποκριτικά νυχτερινά θρίλερ. Και η μεγάλη αλήθεια είναι ότι εδώ που οδήγησαν τον τόπο, θα συνεχίσουν να υπακούνε τυφλά σε ό,τι τους ζητά η Τρόικα κι ας παριστάνουν τους αντιστασιακούς. Απλώς κάνουν μερικές παλικαριές στα επί μέρους ζητήματα για να έχουν μούτρα να μιλούν στον κόσμο που κοροϊδεύουν, αλλά επί της ουσίας ξέρουν ότι δεν τους παίρνει, είναι δεμένοι χειροπόδαρα, όπως έδεσαν και τον λαό. 

Αν αποφασίσει ένα μεγάλο κόμμα να προκαλέσει ναυάγιο στο μνημόνιο μπορεί να το κάνει. Αλλά, αφού δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, είναι ανάγκη να παριστάνουν και τα παλικάρια της φακής, να εξευτελίζονται;

Υ.Γ. Όσα συμφώνησαν τα μεσάνυκτα, θα μπορούσαν να τα συμφωνήσουν και προηγουμένως. Αλλά, τι να πουν στην ντουντούκα; Κάνω διαδήλωση εναντίον αυτού που ψηφίζω; Τον τίτλο του ηγετίσκου πάντως τον κέρδισαν με το σπαθί τους. 

Άριστος Μιχαηλίδης
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/160750/tis-lypis-kai-tis-apelpisias#sthash.1OnUSFPu.dpuf






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ο φίλος μου ο Δήμος, που μου έστειλε το συγκεκριμένο άρθρο από την Κύπρο, το συνόδευε με ένα δικό του σχόλιο. Το δημοσιεύω στη συνέχεια(με τη σύμφωνη γνώμη του, ελπίζω) για να φανεί πιο καθαρά το πως βλέπουν οι πολίτες της Κύπρου την συμπεριφορά των πολιτικών τους εκπροσώπων. Γράφει λοιπόν ο Δήμος:
    Ακόμη ένα δείγμα για να δεις τι μας περιμένει! Τελικά δυστυχώς εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό. Έχω αηδιάσει. Δεν μπορώ πλέον ούτε να ακούω, ούτε να βλέπω τους πολιτικούς. Όχι γι’ αυτό που αποφάσισαν, αλλά για τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Και που είσαι ακόμα. Τα πιο ωραία έρχονται! Και εννοώ…… το πάπλωμα. Το Κυπριακό. Εδώ να δεις παραπλάνηση, παραπληροφόρηση, ψέμα και κοροιδία του κόσμου. Όλα θα τα καταπιούν, γιατί όλα θα είναι απολύτως σύμφωνα με τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ταυτόχρονα θα τυγχάνουν όλα πλήρους εφαρμογής. Έτσι δεν λες; Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως τον βολεύει! Όταν για παράδειγμα σου παίρνουν την περιουσία σου ή και σου απαγορεύουν να κινείσαι ελεύθερα, και άλλα πολλά στην χώρα σου, εσένα του νόμιμου και μόνιμου κατοίκου, αλλά αυτό επιτρέπεται για οποιονδήποτε άλλο εκτός από σένα, αυτό είναι πλήρης διασφάλιση των ΑΔ σου και όχι ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ τους. Και αυτό είναι θέμα ερμηνείας.
    Καλή σου μέρα φίλε μου και τι φταιν αυτοί που δεν έφταιξαν; Και για να σε προλάβω, εννοώ αυτούς που ακόμα δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους, αλλά δυστυχώς αποφασίζουν άλλοι για αυτούς. Αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι και ανίκανοι, αλλά και πολύ λίγοι. Είναι άξιον απορίας και χρήζει σοβαρής μελέτης πως ο κόσμος ακόμη τους ανέχεται…. Και έχουν και υποστηριχτές!
    Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή