13 Σεπτεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου στο Βιετνάμ

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, στο Βιετνάμ, που μέσα του θα μπορούσε να χωρέσει ακόμη και ένας ουρανοξύστης με ύψος 200 μέτρα, είναι πλέον προσβάσιμο για τους επισκέπτες
Το σπήλαιο βρίσκεται στο Βιετνάμ και λέγεται Σον Ντούνγκ. Το όνομά του σημαίνει «ποτάμι του βουνού». Ανακαλύφθηκε, σύμφωνα με σημερινό άρθρο στα "Νέα", μόλις πριν από τέσσερα χρόνια από ένα ζευγάρι βρετανών σπηλαιολόγων, τους Ντεμπ και Χάρολντ Λίμπερτ.
Το σπήλαιο εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο από οκτώ χιλιόμετρα και οι επισκέπτες του αντικρίζουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς από σταλακτίτες, σταλαγμίτες και καταρράκτες.
Μάλιστα, στο σπήλαιο υπάρχει και ένα μικρό δάσος το οποίο ευδοκιμεί χάρη στις ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν μεγάλα ανοίγματα στην οροφή του. Στο δάσος βρίσκουν καταφύγιο διάφορα ζώα όπως πίθηκοι.
Οι βρετανοί σπηλαιολόγοι οδηγήθηκαν σε αυτό τον θαυμαστό γεωλογικό σχηματισμό από έναν ντόπιο ο οποίος είχε καταφύγει εκεί για να προστατευτεί από μια δυνατή καταιγίδα.
Η Ντεμπ και ο Χάρλοντ Λίμπερτ, ανέφεραν στους Times ότι το σπήλαιο δεν μοιάζει με κανένα άλλο στη Γη και πως αισθάνονται πολύ τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι άνθρωποι που αντίκρισαν «αυτό το θαύμα».

_____________
Αναδημοσίευση από http://www.tanea.gr/news/world/article/5040745/prosbasimo-stoys-episkeptes-to-megalytero-sphlaio-toy-kosmoy-sto-bietnam/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου