4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο άνδρας που δημιούργησε τις Femen

Σε μια αντιστροφή της ρήσης πως "πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα", φαίνεται ότι πίσω από την επιτυχημένη ουκρανική φεμινιστική οργάνωση Femen, βρίσκεται ένας άνδρας!

Οι γυναίκες της Femen, που έχουν αναλάβει δράση με τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες σχεδόν παντού στη Γη ("αποστολή μας είναι η διαμαρτυρία, όπλα μας είναι τα γυμνά μας στήθη" είναι το μότο των Femen), φέρνοντας σε δύσκολη θέση παντοδύναμους ηγέτες, φαίνεται πως ιδρύθηκαν και ελέγχονται από έναν άνδρα, τον Βίκτορ Σβιάτσκι.

Αυτό υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ της 28χρονης αυστραλέζας σκηνοθέτη Κίτι Γκριν, που τιτλοφορείται «Ukraine is not a Brothel» και συμμετέχει στο 70 Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι ο Σβιάτσκι δεν είναι απλά ένας διακεκριμένος υπερασπιστής των Femen αλλά ο ιδρυτής και ο ηγέτης τους. «Είναι δική του η οργάνωση και αυτός επέλεξε τα κορίτσια. Επέλεξε όμορφα κορίτσια γιατί αυτά πουλάνε περισσότερο. Τα όμορφα κορίτσια μπαίνουν στο πρωτοσέλιδο» είπε η Κίτι Γκριν. 

Οι Femen ...ντυμένες στη Βενετία (φωτο από Kathimerini.gr) 

H ταινία προβλήθηκε την Τετάρτη στη Βενετία και αρκετά από τα ιδρυτικά στελέχη των Femen - μεταξύ αυτών και η πιο γνωστή ακτιβίστρια, η Ινα Σεβτσένκο - έκαναν την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ για να παραστούν στην πρεμιέρα. 

__________________
Πηγή: http://www.tanea.gr 04.09.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου