18 Σεπτεμβρίου 2013

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τη "θεωρία των δύο άκρων"

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέδωσε σήμερα Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση που ξέσπασε με φόντο την εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη. 

Στο επίκεντρο της διαμάχης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στα "Νέα", βρίσκεται ο προσωπικός σύμβουλος του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος επέμεινε - λίγες μόλις ώρες μετά το φονικό - στην περιβόητη «θεωρία των δύο άκρων» και εξέφρασε την άποψη ότι «η στρατηγική έντασης του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τη βία της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας το μεσημέρι στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δεν είναι τυχαία. Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται μετά από μία αποθράσυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει τύχει μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης από την Πολιτεία μέχρι τώρα. Φοβάμαι δε, ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, σε όσους, κατά έναν ανεύθυνο τρόπο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, υιοθετούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ξεπλένει τη ΧΑ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, μεταξύ άλλων κάλεσε «τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία "θεωρία των δύο άκρων" που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής». Επίσης κάλεσε «το δημοκρατικό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».

Ωστόσο ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης επανήλθε το απόγευμα της Τετάρτης στις θέσεις του παρά το μπαράζ επικρίσεων που δέχτηκε. Μιλώντας με δημοσιογράφους επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση. «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου». Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη θεωρία των δυο άκρων και είπε: «Η θεωρία των άκρων αφορά τους ακραίους. Δεν είναι ακραία συμπεριφορά να καλύπτεις κουκουλοφόρους και τρομοκράτες, να μιλάς με εμφύλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;». «Η ένταση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική της έντασης έχει πολλούς ηθικούς αυτουργούς. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης..

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το βράδυ θέμα παραμονής του στη θέση του συμβούλου του Πρωθυπουργού. «Η παραμονή του στη θέση αυτή γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά».

___________________






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου