6 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανία: "ένα νησάκι που δεν του δίνει κανείς σημασία"!

Αφηρημένες ...Σκέψεις.
 
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στην Αγία Πετρούπολη, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ, φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η Βρετανία «είναι ένα νησάκι που δεν του δίνει κανείς σημασία, εκτός ίσως από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι»

Παρ΄ότι ο Πέσκοφ αργότερα αρνήθηκε ότι προέβη σε δήλωση, απαξιωτική για τη σημασία της Βρετανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή (όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις), εντύπωση προκαλεί η αντίδραση για το θέμα αυτό του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος (σύμφωνα με άρθρο στο σημερινό "Βήμα") δήλωσε:

«Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά. 
» Η Βρετανία κράτησε την ευρωπαϊκή ήπειρο μακριά από τον φασισμό, κυριάρχησε στην κατάργηση της δουλείας, εφηύρε κυριολεκτικά όλα όσα ήταν άξια εφεύρεσης
» Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι κάναμε σας μικρό νησί, είμαστε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ο τέταρτος καλύτερα χρηματοδοτούμενος Στρατός, έχουμε εξαιρετικά έμπειρους διπλωμάτες, μεταξύ άλλων» είπε ο Κάμερον. 

Εμείς θα σταθούμε για λίγο μόνο στις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού. Πράγματι, υπόδειγμα ...μετριοφροσύνης ο Ντέιβιντ Κάμερον, χωρίς ίχνος ...υπεροψίας οι δηλώσεις του! 

Αλήθεια πιστεύει κανείς, πέρα ενδεχομένως από κάποιους Βρετανούς, ότι η Βρετανία είναι η "χώρα με πιο περήφανη ιστορία", όταν αντίθετα, για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ιστορία της, δεν διστάζει να "κλέψει" την ιστορία των άλλων; Τρανό παράδειγμα η κλοπή  των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν, ότι πιο αξιόλογο έχει η ίδια και τα μουσεία της να επιδείξουν. 

Και μια επισήμανση μόνο, χωρίς σχόλια, για το ότι η Βρετανία "εφηύρε κυριολεκτικά όλα όσα ήταν άξια εφεύρεσης", αφήνοντας σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα υπόλοιπα, δηλαδή τίποτα!

Μήπως πράγματι, με τις δηλώσεις του αυτές ο Κάμερον, δικαιώνει τον ρώσο;

____________________
Πηγή για τις δηλώσεις Κάμερον: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=528933






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου