24 Σεπτεμβρίου 2013

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Να απαγορευθεί η Χρυσή Αυγή αν αποδειχθεί ότι διέπραξε τους φόνους

"Εάν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπαίτια για τους φόνους, για τους οποίους κατηγορείται, τότε θα πρέπει να απαγορευθεί" είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Αναφέρθηκε και στην κρίση τονίζοντας ότι οι λύσεις εκτός Ευρώπης θα είναι καταστροφικές για την Ελλάδα, ενώ ζήτησε από τους Ελληνες να πάψουν να ασχολούνται συνεχώς με τη γερμανική κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε: 

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αυτή τη στιγμή εάν η γερμανική πολιτική θα αλλάξει. Ομως, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τη γερμανική κυβέρνηση και να έχουμε συνέχεια το μυαλό μας κολλημένο σε αυτή. Υπάρχει η γερμανική κυβέρνηση, υπάρχει η γαλλική κυβέρνηση, από την άλλη μεριά. Εμείς βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους ώστε να ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προώθηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Χωρίς να μας νοιάζει αν η κυρία Μέρκελ ξύπνησε καλά, είναι ευδιάθετη σήμερα ή όχι»

«Οταν συζητάμε, εδώ στην Ελλάδα, για την Ευρώπη, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε σε δύο παγίδες», είπε και εξήγησε: «Πολλές είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσει οι οποίες ισχυρίζονται πως ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οφείλεται στους Ελληνες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί Ελληνες που αποδίδουν τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη. Και οι δύο κάνουν λάθος. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η τόσο σφοδρή κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι το φάρμακο που πρόσφεραν αυτοί, που ονομάζουμε "νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν" δεν ήταν αποτελεσματικό. Το γεγονός ότι πάρα πολλοί Ελληνες υποφέρουν έχει να κάνει με το ότι η ελληνική κοινωνία διέπραξε πολύ σημαντικά λάθη κι έχει ανεχθεί επί μακρόν ένα σύστημα διαφθοράς. Η λύση δεν βρίσκεται εκτός Ευρώπης. Ή να το διορθώσω: Υπάρχουν λύσεις εκτός Ευρώπης που θα είναι πιο καταστροφικές. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι επείγον και χρειάζεται ένα νέο σχέδιο για την Ευρώπη, πιο οικολογικό και πιο κοινωνικό, για να ανασάνει η Ελλάδα»

Σχετικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε ότι θέμα είναι απλό. «Εάν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπαίτια για τους φόνους, για τους οποίους κατηγορείται, τότε θα πρέπει να απαγορευθεί. Η κοινωνική βία και ο εξτρεμισμός δεν θα επιλυθούν με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ένα κράτος δικαίου, μια δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός κόμματος το οποίο σκοτώνει επικαλούμενο λόγους αντισημιτισμού και ρατσισμού. Διότι εάν αποδειχθεί αυτό, τότε η δημοκρατία θα βρίσκεται σε κίνδυνο».

_________________
* Ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ έδωσε συνέντευξη Τύπου, μαζί με την έτερη συμπρόεδρο των Πράσινων, Ρεβέκκα Χαρμς, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της γραμματέως της Ομάδας των Πράσινων Βούλας Τσέτση, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου και τού συντονιστή της Ε.Γ. και πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.

_________________
Πηγές: http://www.tanea.gr και http://www.ethnos.gr 24.09.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου