13 Σεπτεμβρίου 2013

Παραδόθηκε το Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής Καλλιθέας από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Ένα νέο πάρκο, τo "Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας", με χώρους άθλησης και αναψυχής, συνολικής έκτασης 28 στρεμμάτων, μπορούν να απολαμβάνουν από την Παρασκευή οι δημότες της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής. Βρίσκεται σε τμήμα της περιοχής του παλιού Ιπποδρόμου και αποτελεί κομμάτι της παρέμβασης που γίνεται στην περιοχή από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το νέα πάρκο περιλαμβάνει ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, καθώς και τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ.

Η κατασκευή του πάρκου διήρκεσε τρία χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με το ποσό των 5,92 εκατομμυρίων ευρώ. Η δωρεά περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία στον ευρύτερο χώρο του πάρκου ελεύθερων χώρων στάθμευσης, αλλά και την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με φύτευση, τοποθέτηση δικτύων άρδευσης και φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

Τo "Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας"συνδέεται τοπογραφικά και σχεδιαστικά με το υπό κατασκευή "Κέντρο Πολιτισμού" του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του πάρκου και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεων έγινε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο, σχεδιαστή και του Κέντρου Πολιτισμού.

«Σήμερα το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" παραδίδει στον Δήμο Καλλιθέας ένα σύγχρονο έργο που αναπτύχθηκε με τις υψηλότερες ποιοτικές, περιβαλλοντικές και τεχνικές προδιαγραφές. Το έργο έχει βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς δημιουργήθηκε προς όφελος των πολιτών και με βασικό στόχο την ελεύθερη χρήση του από όλους» δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι ήδη μέσα σε πολύ λίγες ημέρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εγγραφή στο κολυμβητήριο περισσότεροι από 700 δημότες, ενώ και στο γήπεδο ποδοσφαίρου ξεκίνησαν προπονήσεις ομάδες τοπικών συλλόγων. Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις του πάρκου βρίσκονται σε ένα στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας, ενώ η πλήρης λειτουργία τους υπολογίζεται στα τέλη Οκτωβρίου.

________________
Πηγές: http://www.kathimerini.gr και http://www.tovima.gr 12.09.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου