3 Σεπτεμβρίου 2013

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους

Πόσα χρόνια θα πληρώνουν φόρους οι μισθωτοί και οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μισθοδοτούν τα συσσωρευμένα ρουσφέτια και να καλύπτουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους μικροί και μεγάλοι απατεώνες φοροφυγάδες; αναρωτιέται η "Καθημερινή" σε κύριο άρθρο της. 
Και επισημαίνει πως η ανοχή των συνεπών Ελλήνων φορολογουμένων εξαντλήθηκε. 
Και προειδοποιεί πως εάν χρειασθούν νέοι φόροι, έστω και ένα ευρώ παραπάνω, θα υπάρξει θεαματική και εκρηκτική εξέγερση της υπεύθυνης, σιωπηλής πλειοψηφίας αυτής της χώρας.

Ας δούμε το ενδιαφέρον αυτό άρθρο, που η εφημερίδα δημοσίευσε την 1.9.2013 

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους

Κύριο Αρθρο

Η ανοχή των Ελλήνων φορολογουμένων που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους εξαντλήθηκε. Η υπερφορολόγηση και η δημευτική αντιμετώπιση της ακίνητης περιουσίας εξαντλούν τώρα τα τελευταία τους αποθέματα. Η διαρκής ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού τούς αναγκάζει τώρα να πληρώσουν συσσωρευμένους φόρους για περασμένα έτη κατά τρόπο σαδιστικό.

Οι πολίτες που σέβονται τους νόμους και πληρώνουν τους φόρους τους βλέπουν τι γίνεται γύρω τους και εξοργίζονται.

Πόσο ανίκανο και διεφθαρμένο μπορεί να είναι ένα πολιτικό σύστημα που επί τρία χρόνια υπόσχεται και ξαναϋπόσχεται ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ κάθε μέρα όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με γιατρούς που δεν κόβουν απόδειξη και καταστήματα που προσφέρουν έναν λογαριασμό με ΦΠΑ και έναν χωρίς;

Πόσο ανεπαρκές μπορεί να είναι ένα πολιτικό σύστημα που επί τρία χρόνια δεν τολμάει να διώξει τους επίορκους και τους μη απαραίτητους από το Δημόσιο, ενώ παράλληλα οδηγεί τους γιατρούς του Δημοσίου, τους ενστόλους κ.ά. σε μισθούς εξαθλίωσης και αφήνει τα πολεμικά μας χωρίς καύσιμα;

Πόσα χρόνια θα πληρώνουν φόρους οι μισθωτοί και οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μισθοδοτούν τα συσσωρευμένα ρουσφέτια και να καλύπτουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους μικροί και μεγάλοι απατεώνες φοροφυγάδες; Ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο πρωθυπουργός και λίγοι υπουργοί δίνουν μια μάχη για να ολοκληρώσουν πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Ενα κομμάτι του φοροεισπρακτικού μηχανισμού πήρε πάλι μπροστά και δουλεύει.

Η κυβέρνηση -αλλά και η τρόικα, η οποία ελπίζουμε ότι δεν έχει «παρανοήσει»- και όλοι οι αρμόδιοι πρέπει όμως να ξέρουν ότι η υπομονή εξαντλήθηκε. Αν οι αρμόδιοι υπουργοί αποτύχουν στην αποστολή τους και χρειασθούν νέοι φόροι, έστω και ένα ευρώ παραπάνω, θα υπάρξει θεαματική και εκρηκτική εξέγερση της υπεύθυνης, σιωπηλής πλειοψηφίας αυτής της χώρας. Δεν έχουν πια οι άνθρωποι να δώσουν· έτσι απλά. Φτάσαμε στο σημείο μηδέν.

______________
Πηγή: http://www.kathimerini.gr 01/09/2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου