8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο εύθικτος «Ροβεσπιέρος του Μπαϊρακτάρη»

Θα επιμείνουμε. Μερικοί από τους κατ' εξοχήν υπεύθυνους για την ελληνική χρεοκοπία (ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους), εξακολουθούν και παραμένουν στο απυρόβλητο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Κώστα Καραμανλή, του πρωθυπουργού της τελευταίας, πριν την εμφάνιση της κρίσης, πενταετίας.

Θα επιμείνουμε να προβληθούν τα τραγικά έως εγκληματικά λάθη και παραλείψεις τους, όχι τόσο για λόγους απόδοσης "της δικαιοσύνης" (αυτό, όσον αφορά τους πολιτικούς είναι δουλειά της ιστορίας), αλλά με την ελπίδα ότι έτσι θα αποφύγουμε την επανάληψή τους στο άμεσο μέλλον. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάζουμε στη συνέχεια ένα άρθρο που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο"Ποντίκι":


Ο εύθικτος «Ροβεσπιέρος του Μπαϊρακτάρη»


Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού (του… αλησμόνητου αυτού κυβερνήτη Κώστα Καραμανλή, που περιοδεύει στη νησιωτική χώρα από παραλία σε παραλία, ενώ, όταν ξαποσταίνει από τους πρωτοπόρους πολιτικούς στοχασμούς που τον βαραίνουν, «στη Ραφήνα… χτενίζεται») εξανίστανται και επαναστατούν, μη και θιγεί η Αυτού Εξοχότης επειδή κάποιοι τολμούν να ασκήσουν κριτική στην αξέχαστη πενταετία της διακυβέρνησής του, μια πενταετία υπεράνω κριτικής, η οποία αποτελεί terra incognita για τους καραμανλικούς θεματοφύλακες της τεράστιας πολιτικής κληρονομιάς που άφησε στο έθνος ο πρώην – εύθικτος – πρωθυπουργός. Δεν επιτρέπει να ακούγεται ότι το 2004 η ονομαστική αξία του χρέους που παρέλαβε ήταν 183 δισ. ευρώ και στο τέλος της «επιτυχημένης και εθνικά σωτήριας περιόδου του», το 2009, το παρέδωσε αισίως στα 300 δισ. Πράγμα που σημαίνει ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 98,9% εκτοξεύθηκε στο 127,7% μέσα σε μια πενταετία.

Θίγεται ο ευαίσθητος πρώην πρωθυπουργός γιατί μερικοί δεν κατανοούν το έργο του και κυρίως γιατί δεν σκίζονται να το υπερασπιστούν οι σημερινοί Νεοδημοκράτες και ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς. Θίγεται ο «Ροβεσπιέρος του Μπαϊρακτάρη» όταν του υπενθυμίζουν ότι από το 2007 ήταν φανερό και γνωστό σ’ όλους, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι το χρέος είχε ξεφύγει και δεν ήταν διαχειρίσιμο… όταν εκείνος αντί μέτρων φόρτωνε το Δημόσιο με «γαλάζια» παιδιά κατόπιν προτροπής εκλεκτών επιτελών του, που σήμερα αγωνιούν για να σώσουν την Ελλάδα.

Δεν θα αναφερθώ στα ουρανομήκη απανωτά σκάνδαλα, στις πυρκαγιές, στα μοναστήρια, στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε Δελφινάριο…

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/57906/O-euthiktos-Robespieros-tou-Mpairaktari 06.09.2013 
Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου 

Σχετικό και το: Η εκκωφαντική σιωπή του κ. Καραμανλή






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου